Ο βουλευτής Γ. Προκοπίου εκπροσώπησε την Κύπρο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρασβούργο. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο βουλευτής Γεώργιος Προκοπίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και οι προοπτικές για το 2020, καθώς και προσχέδιο ψηφίσματος για την πάταξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην περιοχή της Μεσογείου.
 
Σε παρέμβασή του ο κ. Προκοπίου αναφέρθηκε στην κατάσταση αστάθειας και συγκρούσεων που συνεχίζει να επικρατεί σε ορισμένες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου με συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις για την ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία, αλλά και τη δημοκρατία από παρεμβάσεις τρίτων χωρών στο εσωτερικό κρατών της Μεσογείου.
 
Ο κ. Προκοπίου σημείωσε ότι οι πολλαπλές αυτές κρίσεις μπορούν να επιλυθούν μόνο όταν αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και φυσικά όταν επιλυθεί το Μεσανατολικό, μέσω πολιτικών προσεγγίσεων, που συνδυάζουν την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της λεκάνης της Ευρωμεσογείου.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές