Α. Βότσης: Η οικονομία πάει καλά αλλά πρέπει να το νοιώσει και ο πολίτης

Το ότι οικονομία βαίνει καλώς είναι πραγματικότητα, αλλά αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τη νοιώσουν και οι πολίτες, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης.
 
Σε ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, ο κ. Βότσης ανέφερε πως οι αριθμοί ευημερούν και η οικονομία πάει καλά και αυτό είναι η πραγματικότητα, αλλά θέλουμε αυτή την πραγματικότητα να τη νοιώσει ο πολίτες».
 
Αναφορικά με την θετική ψήφο του ΔΗΚΟ επί του προϋπολογισμού, ο κ. Βότσης είπε πως το ΔΗΚΟ έχει θετική στάση, αφού με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να «εμβολιάζει τους προϋπολογισμούς».
 
Έφερε ως παράδειγμα το ταμείο αλληλεγγύης για τους κουρεμένους δανειολήπτες, οι πόροι του οποίου αυξήθηκαν με εισήγηση του ΔΗΚΟ.
 
Αναγνώρισε επίσης ότι οι αριθμοί έχουν επίσης βελτιωθεί σε ό,τι αφορά την ανεργία, για προσθέσει ωστόσο ότι υπάρχει υποαπασχόληση και μειωμένοι ρυθμοί.
 
Ο κ. Βότσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κάνει παιχνίδι με τρείς ή τέσσερις μεγαλοεπιχειρηματίες» στο θέμα του ωραρίου καταστημάτων, ένα ζήτημα που έχει τεράστια κοινωνικά στοιχεία. Συμπλήρωσε πως η Βουλή θα επιστρέψει πίσω τη αρμοδιότητα στην κυβέρνηση.
 
Με αφορμή, όπως ανέφερε, την επαναφορά των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση, ο κ. Βότσης είπε πως το ΔΗΚΟ δεν θα αποδεχθεί ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών που λειτουργούν επιτυχώς στον ανταγωνισμό.
 
«Ξεχάστε τη Cyta είναι όνειρο απατηλό», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως και η Cyta πρέπει να πάει όσα μέτρα χρειάζονται για να σταθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας πως 45 χρόνια μετά οι πολιτικές δυνάμεις «δεν κατάφεραν να μονιάσουν».
 
Απάντησε σε όσους αντιτίθενται στην λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, λέγοντας ότι το άλλο σενάριο συνεχίζει να έχει την Κύπρο υπό κατοχή, συνεχίζει να έχει πρόσφυγες. «Το να μείνουμε όπως είμαστε είναι μία μορφή διχοτόμησης, χωρίς την έγκρισή μας μεν, αλλά χωρίς να έχουμε έλεγχο του κατεχόμενου τμήματος της πατρίδας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές