Γ.Γεωργίου: Το δημόσιο καλό δεν είναι προνόμιο κανενός

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι το δημόσιο καλό δεν είναι προνόμιο κανενός και δεν θα επιτρέψουμε η σωφροσύνη και η σύνεση να θυσιαστούν στο βωμό της μικροπολιτικής και του λαϊκισμού.
 
Ο κ. Γεωργίου απαντώντας στην κριτική που άσκησε στη διακυβέρνηση το ΑΚΕΛ και ειδικά ο Γενικός του Γραμματέας Αντρος Κυπριανού, είπε πως επί διακυβερνήσεως Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ η χώρα βρήκε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια που δικαιούται.
 
Συνεχίζοντας ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ πιστοί στο δόγμα του μηδενισμού ασκούν κριτική με αναφορές γεμάτες ειρωνεία και εμπάθειες.
 
Είπε ακολούθως πως συνιστά αμετροέπεια η αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος περνά τη χειρότερη εποχή που ζει ποτέ.
 
Σχολιάζοντας περαιτέρω την ομιλία ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, παρέλαβε 1 δις τον χρόνο έλλειμμα και σήμερα έχουμε πλεόνασμα 1 δις, παρέλαβε ανεργία στο 16,5% και σήμερα είναι στο 6,5%.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ παρέλαβε τραπεζικό σύστημα υπό κατάρρευση και την οικονομία στα σκουπίδια και σήμερα η οικονομία έχει αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα.
 
Περαιτέρω ο κ. Γεωργίου είπε πως η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι να μας επαινούν και να μας αναβαθμίζουν, ενώ στο εσωτερικό, επιχειρείται με στείρα αντιπολίτευση να δημιουργηθεί η εικόνα του χάους.
 
Ο κ. Γεωργίου,  είπε στη συνέχεια ότι για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες επί Υπουργίας Ιωνά Νικολάου αποφασίστηκαν μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συνεχίζονται από τον διάδοχο Γιώργο Σαββίδη.
 
Αναφερόμενος στο έργο της  Επιτροπής Νομικών, της οποίας προεδρεύει, ο κ. Γεωργίου είπε πως το σώμα προώθησε τη νομοθεσία για το Διοικητικό Δικαστήριο και Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας, που με τη λειτουργία τους αποσυμφόρησαν τα Δικαστήρια.

Συνεχίζοντας είπε ότι άρχισε στην Επιτροπή Νομικών η τροποποίηση του Συντάγματος στο πλαίσιο της δέσμης των νομοσχεδίων για τον εκσυγχρονισμό του  οικογενειακού δικαίου, για εκδίκαση ων αγωγών διαζυγίου από μονομελές δικαστήριο.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε πως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης επιβάλλουν να «συλλειτουργήσουμε κατά τη συζήτηση της δέσμης των νομοσχεδίων που είναι ενώπιον της Βουλής».

Δειτε Επισης

Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»