Δ. Δημητρίου: Περίοδοι μεγάλων θετικών αλλαγών του τόπου οι περίοδοι του ΔΗΣΥ

Οι περίοδοι κατά τις οποίες κρατούσε και κρατά το τιμόνι της χώρας ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αναντίλεκτα οι περίοδοι των μεγάλων θετικών αλλαγών του τόπου, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας ότι "είναι οι περίοδοι που ζήσαμε και ζούμε την εφαρμογή των μεγάλων μεταρρυθμίσεων".
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «ο προϋπολογισμός του 2020, για τον οποίον συζητούμε αυτές τις τρεις μέρες, αποτελεί το θετικό αποτύπωμα μιας διακυβέρνησης, που όχι μόνο καταθέτει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όχι μόνο συνεχίζει να κινεί τη χώρα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά επιβεβαιώνει πως με την στρατηγική, με τη διαχείριση και το νοικοκύρεμα, η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει βελτιωθεί και συνεχώς βελτιώνεται, χωρίς πανηγυρισμούς, χωρίς φανφάρες, αναγνωρίζοντας πως είμαστε στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου».
 
Αναφέροντας ότι το 2020 θα είναι ακόμη μια χρονιά πολυεπίπεδων μεταρρυθμίσεων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι δικαιοσύνη, τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσια υπηρεσία, Υφυπουργείο καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής, επενδυτικός νόμος για επίσπευση μεγάλων επενδύσεων είναι «μόνο πέντε από αυτές που τις έχουμε ήδη ενώπιον μας ή θα τις έχουμε τις επόμενες βδομάδες».
 
Είναι πέντε δομικές, σημαντικές αλλαγές, σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ, που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα  μειώσουν τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία, θα αυξήσουν τη διαφάνεια, θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της χώρας, πρόσθεσε.
 
«Παραμερίζουμε, εις γνώσιν μας, το κόστος που πιθανόν να έχουμε ως παράταξη. Προσμετρούμε το δημόσιο όφελος, το όφελος των πολιτών και προχωράμε», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δημητρίου διερωτήθηκε πόσο διαφορετικός θα ήταν, άραγε, ο Προϋπολογισμός του 2020 χωρίς την ύπαρξη του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και ριζοσπαστικότερη μεταρρύθμιση.
 
«Οφείλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να ζήσουν και να ευημερήσουν σε μια φυσιολογική χώρα. Να μπορούμε ελεύθεροι, οι νέοι αυτού του τόπου να δημιουργήσουμε χωρίς εμπόδια, απτά και νοερά οδοφράγματα", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής