Ζ. Ζαχαρίου: Mαύρη η κριτική της αντιπολίτευσης

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 είναι ισοσκελής και αναπτυξιακός, ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2020, ο βουλευτής Λάρνακας αναφέρθηκε σε σειρά νομοσχεδίων και ενεργειών της Κυβέρνησης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μαύρη και άραχνη κριτική εκ μέρους της αριστερής αντιπολίτευσης».
 
Είπε ότι «κάποιοι έχουν πάθει πολιτική αμνησία» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πτωτική πορεία της ανεργίας, στην κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας, στη θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στη μείωση της στρατιωτικής θητείας.
 
Ο κ. Ζαχαρίου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και της δημόσιας υπηρεσίας, λέγοντας ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να αλλάξουμε δομές.
 
«Όλα αυτά δεν είναι μαύρα και άραχνα, αλλά έργο που έχει παραχθεί», είπε, και αναφέρθηκε στην προοπτική της σύγχρονης εποχής. Μίλησε για τη δημιουργία δύο Υφυπουργείων στους εξειδικευμένους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας που προσφέρουν πολλά στο ΑΕΠ της χώρας και είπε ότι είναι ώρα να δημιουργηθεί και το αναγκαίο Υφυπουργείο ψηφιακής πολιτικής.
 
«Είναι η ώρα που η Κύπρος πρέπει να αλλάξει», είπε ο κ. Ζαχαρίου. Ανέφερε ότι «μπορεί να έχουμε κάνει και εμείς δεκάδες λάθη» όμως «θέλουμε να βοηθήσουμε να πάει ο τόπος μπροστά».
 
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Συνέχισε, λέγοντας ότι έχουμε εκλογές μετά από δύο χρόνια και «αν θέλουμε να παράξουμε έργο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το διάστημα μέχρι το τέλος του 2020.
 
«Η Κύπρος μας έχει ανάγκη όλους», δεν έχει ανάγκη μόνο τους δεξιούς, τους κεντρώους ή τους αριστερούς, είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ειδικότερα στις χαμηλότερες τάξεις και στη μεσαία τάξη η οποία συμπιέστηκε προς τα κάτω», και ζήτησε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας