Ε. Σταύρου: Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας θα επισπεύσουν τη δημιουργία συμμαχιών για Κύπρο και Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας θα επισπεύσουν τη δημιουργία σταθερών και αξιόπιστων συμμαχιών της Κύπρου και της Ελλάδας με όλες τις χώρες που τα συμφέροντά τους πλήττονται από την Τουρκία, διατύπωσε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου.

Σε ομιλία της στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, η κ. Σταύρου είπε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι η γεωστρατηγικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου».
 
«Απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή της Τουρκιάς ενόσω παραμένει ανυποχώρητα άτεγκτη στα δικαιώματα της και ξεκάθαρα πιστή στις  συνεργασίες και εξελισσόμενες συμμαχίες της», πρόσθεσε.
 
Προέβαλε την άποψη ότι προϋπόθεση για διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου «είναι να έχουμε μπροστά μας μια ξεκάθαρη εικόνων των πολιτικών προθέσεων των στρατιωτικών δυνατοτήτων και των τρόπων ενέργειας της Τουρκίας στο κυπριακό ζήτημα».
 
Η κ. Σταύρου είπε ακόμη πως δεν είναι απαραίτητο να ομοφωνούμε ως προς τη λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως έχει ισχυρή άποψη πως πρέπει να έχουμε όλοι μπροστά μας ένα κοινό πλαίσιο των προθέσεων και των σχεδίων της Τουρκίας, επί του οποίου να διατυπώνονται προτάσεις αντιμετώπισής της.
 
«Μόνο έτσι», πρόσθεσε, «θα διαμορφώσουμε συλλογικές και αξιόπιστες αποφάσεις που θα είναι καθολικά σεβαστές, μόνο τότε θα επιτύχουμε και τη εθνική ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο».

Η κ. Σταύρου ανέφερε πως η Λεμεσός εξελίσσεται σε πρωτεύουσα της Ανατολικής Μεσογείου, προσθέτοντας πως τα συμπεράσματα ημερίδας την ώθησαν στη σύσταση της εθελοντικής οργάνωσης Ασπίδα των Ανηλίκων, που φιλοδοξεί να συνδράμει στο έργο των οργάνων της πολιτείας στην πρόληψη της βίας κατά των παιδιών μας.
 
Αναφερόμενη στην ύπαιθρο, που μαζί με την γεωστρατηγική θέση της Κύπρου και τη Λεμεσό, αποτελεί τρίτο σκέλος του πολιτικού της προγράμματος, η κ. Σταύρου είπε πως βασική αιτία μαρασμού της υπαίθρου και της αστυφιλίας είναι η καθήλωση των οδικών αξόνων σε παρωχημένα επίπεδα.
 
Σημείωσε πως το σε προτεραιότητα έργο στην επαρχία της είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Λεμεσού - Σαϊττά και ήδη ψηφίστηκαν €26 εκ. για την πρώτη φάση του οδικού δικτύου.

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»