Μυλωνάς: Η κυβέρνηση καμαρώνει για την ευημερία των αριθμών, μερίδα ανθρώπων προσπαθεί να επιβιώσει

Η κυβέρνηση και οι κράχτες καμαρώνουν για την ευημερία των αριθμών, αλλά μια μερίδα ανθρώπων προσπαθεί να επιβιώσει και να βρει τα πόδια της, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στη μεσαία τάξη, η οποία πρόσφερε τα πάντα σε αυτή την κοινωνία από το ΄60 και μετά, που υποφέρουν.
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «έχουμε πτωχεύσει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι πολιτικοί διότι αποτύχαμε με βάση το αποτέλεσμα που ζούμε κάθε μέρα». Πρόσθεσε ότι «τα κέρδη δεν αντικατοπτρίζονται όπως θα έπρεπε να θέλουμε όλοι να φαίνονται στην κοινωνία και στους πολίτες».
 
Αναφερόμενος στον ερχομό του 2020 με νέο Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «το θέμα είναι ποιές ιδεολογικές πρακτικές ακολουθούμε, τί βάζουμε στο τραπέζι και ποιές είναι οι προτεραιότητες μας», προσθέτοντας ότι «τα ποσοστά της ανεργίας μπορεί να μειώνονται» αλλά «έχουμε παιδιά που αναγκάζονται να εργάζονται πάρα πολλές ώρες με μισθούς 600, 700 και 800 ευρώ».
 
Σε σχέση με το περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι «εκατοντάδες σελίδες δικαιολογητικών και απουσία οράματος καταδεικνύουν ότι τα προβλήματα στις πόλεις, το κυκλοφοριακό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία μας, οι άστεγοι, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι απάτες θα συνεχίσουν να καθορίζουν την ημερήσια διάταξη».
 
Σε σχέση με την παιδεία, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ είπε ότι «παράγουμε συνεχώς εργαλεία μιας παραγωγικής καταναλωτικής κοινωνίας και δεν παράγουμε ανθρώπους», προσθέτοντας ότι «παράγουμε συνεχώς καταναλωτές και δεν παράγουμε πολίτες».  
 
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, η οποία δεν θα αντιγράφει, όπως είπε, «ως κακέκτυπο δυτικών μοντέλων και δεν θα καταντά κακή απομίμηση της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ».
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «η Τουρκία βρυχάται και η πατρίδα μας βιώνει τα αποτελέσματα τραγικών πολιτικών», προσθέτοντας ότι «ειδικά την τελευταία δεκαετία όλα έκαναν βήματα προς τα πίσω, ειδικά η αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
«Θα πάρουν και τη Λεμεσό και εμείς θα συζητάμε ακόμη για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως και αυτό έρχεται εργοστασιακά κατασκευασμένο», κατέληξε.  

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ