Μ. Μουσιούττας: Να εφαρμόσουμε τις πολιτικές για να καταστήσουμε την οικονομία μας ανθεκτική

Μετά τη σταθεροποίηση της οικονομίας, το στοίχημα δεν είναι να καλύψουμε τα ποσοστά ανάπτυξης και η διόρθωση των δεικτών, αλλά η εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα καταστήσουν την οικονομία της χώρας ανθεκτική, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας.

Σε ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Μουσιούττας είπε πως μετά την ανάπτυξη κατόπιν της κρίσης, για το 2020 παρατηρείται μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης.
 
«Από το 2020 θα έχουμε μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης. Η σταθεροποίηση της οικονομίας είναι αναμενόμενη. Επομένως, το στοίχημα αυτή τη φορά δεν είναι να καλύψουμε ποσοστά ανάπτυξης ώστε να διορθωθούν οι δείκτες, αλλά εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές όπου θα αποδείξουμε ότι η οικονομίας είναι ανθεκτική», είπε.

Λέγοντας πως η μάστιγα των μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για την οικονομία και ότι μεγάλο μέρος των ΜΕΔ αφορούν δάνεια κύριας κατοικίας, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ εξέφρασε ανησυχία για το ότι η οικονομική ανέχεια ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν στο σχέδιο Εστία.
 
Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό η εκτελεστική εξουσία να αντιμετωπίσει διαφορετικά αυτούς τους ανθρώπους ώστε να καταφέρουν να προστατέψουν την μικρή τους οικιστική μονάδα.

Όπως είπε, τα τελικά αποτελέσματα για την ένταξη στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ θα κρίνουν την απόφαση του ΔΗΚΟ να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για σύσταση ενός σχεδίου στήριξης των ομάδων αυτών.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Μουσιούττας αναφέρθηκε στο ΓΕΣΥ, σημειώνοντας ότι το σχέδιο έχει προσδώσει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία «αλλά χρειάζεται συνεχής εποπτεία και άμεσες διορθωτικές κινήσεις έτσι ώστε να μην εκτροχιαστούν οι προβλέψεις του κράτους.
 
Για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μουσιούττας είπε πως το κόμμα δεν ενθουσιάστηκε από τη γεωγραφική πρόταση της κυβέρνηση για τις συνενώσεις Δήμων, για να σημειώσει πως το κόμμα δεν θα θυσιάσει το δάσος για το δέντρο και θα επιδιώξει στοχευμένες αλλαγές.

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου