Τετάρτη 25 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το Κυπριακό στον πάγο και η παγωμάρα στη Λευκωσία

  10/12/2019 15:19
Το Κυπριακό στον πάγο και η παγωμάρα στη Λευκωσία

Το Κυπριακό στον πάγο και η παγωμάρα στη Λευκωσία

  10/12/2019 15:19
Το κρύο στη Λευκωσία σήμερα φαίνεται να αντανακλά και την παγωμάρα στο Κυπριακό.  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να παρευρεθούν σε δεξίωση που διοργανώνουν απόψε τα Ηνωμένα Έθνη με την ευκαιρία του τέλους του έτους, για πρώτη φορά μετά την άτυπη τριμερή που είχαν με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Βερολίνο.
 
Αρχικά το Προεδρικό ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος δεν θα παραστεί λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος διευκρίνισε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να παρευρεθεί στην εκδήλωση, όταν πληροφορήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα παρευρισκόταν ο Μουσταφά Ακιντζί.   
 
«Σήμερα, όταν ενημερώθηκε η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι ο κ. Μουσταφά Ακκιντζί δεν θα παρευρίσκετο τελικά στην εκδήλωση, εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων που έχει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα παραστεί και ο ίδιος για να εκπληρώσει το δικό του ανειλημμένο βεβαρημένο πρόγραμμα», πρόσθεσε.
 
Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές, εμμέσως πλην σαφώς ανέφεραν πως είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να ανταλλάξουν γιορτινές ευχές και χειραψίες για χάρη του φωτογραφικού φακού, σε μία περίοδο που δεν πρόκειται να συνομιλήσουν.
 
Είναι, άλλωστε, γνωστό πως το γυαλί μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί έχει ραγίσει προ πολλού, καθώς κάθε συνάντησή τους μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά χαρακτηριζόταν από ψυχρότητα, κάτι που δεν ανέτρεψε η τριμερής συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου.  
 
Η σημερινή τους απόφαση είναι ενδεικτική του γεγονότος πως τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο Μουσταφά Ακιντζί δεν βλέπουν τον λόγο να αναθερμάνουν, σε αυτό το στάδιο, οποιαδήποτε ελπίδα αναφορικά με το Κυπριακό, μετά που το έβαλαν στον πάγο στο Βερολίνο, τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό έχουν μετατοπιστεί οριστικά για μετά τις παράνομες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2020, κατόπιν σχετικής απαίτησης της Άγκυρας, η οποία διεμήνυσε πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε άτυπη πενταμερή πριν από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας