Μ. Αριστείδου: Παρά την κρίση η Κυβέρνηση στήριξε τους πρόσφυγες

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες εντούτοις η Κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τα περισσότερα σχέδια βοήθειας προς τον προσφυγικό κόσμο, δήλωσε η Βουλευτής ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου.

Σε ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, η κ. Αριστείδου ανέφερε ότι «είναι ο προσφυγικός κόσμος που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της κατοχής», προσθέτοντας ότι «είναι όλον αυτό τον κόσμο που εμείς θα πρέπει να στηρίζουμε και να του παρέχουμε κάθε διευκόλυνση μέχρι την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος».

Η Μαριέλλα Αριστείδου αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία της στην προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης καθώς και στην μάχη που έδωσε η Κυβέρνηση και ο τότε Υπουργός Εσωτερικών με την Τρόικα για διατήρηση των προσφυγικών προγραμμάτων στήριξης. «Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, εντούτοις αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τα περισσότερα σχέδια βοήθειας προς τον προσφυγικό κόσμο».  Στην πορεία, είπε, «και αφού η ανάκαμψη της οικονομίας επετεύχθη αναθεώρησε την προσφυγική της πολιτική ενισχύοντας την βοήθεια προς τον προσφυγικό κόσμο».

Αναφορά έκανε η Βουλευτής ΔΗΣΥ, μεταξύ άλλων, στην τροποποίηση χρήσης των τουρκοκυπριακών κατοικιών, στην επιδότηση του επιτοκίου δανείων μέσω του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, σε σχέδιο για αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων προσφύγων που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, στην αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την οικονομική βοήθεια που παρέχεται για στεγαστικούς σκοπούς και στην αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης για επιδιορθώσεις κατοικιών.

Σίγουρα, είπε η κ. Αριστείδου, «ό,τι και να προσφέρουμε ό,τι και να δώσουμε στον προσφυγικό μας κόσμο δεν είναι αρκετό, πέραν της απελευθέρωσης και κατάργησης της κατοχής». Σίγουρα, διαβεβαίωσε, «εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να επιδιώκουμε την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης  και βιώσιμης».  Επιθυμούμε, πρόσθεσε, «μια λύση η οποία θα απελευθερώνει την πατρίδα μας, μια λύση που να καταργεί την κατοχή και που θα ισχύει σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου