Χ. Ορφανίδης: Ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων για πιο αποφασιστική διεθνή στήριξη

Για να έχουμε πιο αποφασιστική στήριξη διεθνώς και από την ΕΕ πρέπει πρώτοι εμείς να έχουμε χειρισμούς προάσπισης και να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες, έτσι ώστε να έχουμε συμπαραστάτες, ανέφερε κατά την Ομιλία του Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης.
 
Ο κ. Ορφανίδης εξέφρασε την αντίθεσή του για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα και τις αξιώσεις που προστίθενται στους όρους αναφοράς, επιβεβαιώνοντας όπως είπε τις ανησυχίες και εκτιμήσεις για την τακτική που ακολουθείται.
 
Σημείωσε ότι στο μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος στη Βρετανία γίνεται αναφορά σε λύση δύο κρατών σε σχέση με την Κύπρο, την Σρι Λάνκα και την Παλαιστίνη και ανέφερε ότι για το θέμα η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν επέδειξε καμιά αντίδραση ενώ Κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ζήτησε εξηγήσεις από τη Βρετανική Κυβέρνηση.
 
Αναφέρθηκε επίσης σε ολιγωρία σε σχέση με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.  Πρόσθεσε ότι καμιά άλλη χώρα με τέτοιες και τόσες παραβιάσεις δεν θα δεχόταν να συζητεί τα ακατανόμαστα. Είπε επίσης ότι η αριστερά, μηδένισε την σημασία της εθνικής μας συνείδησης.  
 
Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της διεύρυνσης βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, αναφέροντας ότι το έργο μονίμως εξαγγέλλεται και χάνεται στους λαβύρινθους της κυβερνητικής πολιτικής. Όπως είπε, από τη στιγμή που η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η εξαγγελία ενός τέτοιου έργου για το 2020 αποτελεί ακόμα ένα γαργάλισμα στα αυτιά των πολιτών της Λάρνακας.

Αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης της παράδοσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Λάρνακας, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον ορισμό της κοροϊδίας, στο χρονοδιάγραμμα για μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου, στην καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, στην ανάγκη πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή του Βασιλικού και στη δημιουργία Πανεπιστημιακών σχολών στη Λάρνακα.

Δειτε Επισης

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.