Σ. Ορφανίδου: Οι πολίτες στον πυρήνα της πολιτικής, ώρα για μεταρρυθμίσεις

Μια κοινωνία δεν πρέπει να είναι μόνο ευημερούσα, αλλά πρέπει να αποτελείται από ευτυχισμένους ανθρώπους, και οι πολίτες πρέπει να είναι πάντοτε στον πυρήνα της πολιτικής, επεσήμανε σήμερα η Σάββια Ορφανίδου, κατά την ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020.
 
Η κ. Ορφανίδου δήλωσε ότι είναι συλλογική ευθύνη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να διατηρηθεί η πορεία ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα για μεταρρυθμίσεις.
 
Επεσήμανε ότι η μηδενιστική προσέγγιση που εκφράζεται συχνά από την αντιπολίτευση δεν ωφελεί κανένα και αναφέρθηκε στις αναφορές «περί δήθεν ευημερίας των αριθμών» αντί των ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού οι δείκτες και οι αριθμοί αφορούν ανθρώπους, τους συμπολίτες μας, αντικατοπτρίζουν την εικόνα της οικονομίας μας.
 
Η κ. Ορφανίδου ανέφερε ότι, όταν κλείνει κάποιος τα μάτια, θα οδηγηθεί δυστυχώς σε αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε δυστυχώς επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ.
 
Το αντίστροφο συμβαίνει επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, είπε.
 
Υπάρχει σε όλους τους τομείς βελτίωση, είπε, επισημαίνοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι για ακόμα μια φορά πλεονασματικός, με το πλεόνασμα να αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
 
Η κ. Ορφανίδου σημείωσε τις φορολογικές ελαφρύνσεις προς όφελος του συνόλου των πολιτών της Κύπρου, τη μείωση της ανεργίας, την επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων, τη διάθεση δανείων με χαμηλά επιτόκια, τη μείωση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας σε επίπεδα προς της κρίσης, ανάμεσα σε άλλα, λέγοντας ότι αυτοί δεν είναι αριθμοί, αλλά το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.
 
Είπε, επίσης, ότι το κράτος μπορεί να αποπληρώνει μεγάλα δάνεια, η κυπριακή οικονομία αναβαθμίστηκε, και οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Κύπρο.
 
Η κ. Ορφανίδου επεσήμανε ότι η ανάκαμψη δεν ήταν ποτέ ούτε εύκολη ούτε δεδομένη, σημειώνοντας ότι όλες οι παραγωγικές τάξεις συνέβαλαν στην ανάκαμψη. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν δεδομένη ούτε η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και ότι απαιτήθηκαν δύσκολες αποφάσεις από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές