Πασιουρτίδης:  Η ελπίδα για τους νέους έχει χαθεί με τις πολιτικές των Κυβερνώντων

Στον τομέα της Παιδείας και των νέων γενικότερα επικεντρώθηκε κυρίως ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης κατά την Ομιλία του Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020.
 
Ο κ. Πασιουρτίδης αναφέρθηκε σε εμπορευματοποίηση της Παιδείας και για οπισθοδρομικές αντιλήψεις στην εκπαίδευση που υπονομεύουν το δικαίωμα στη μόρφωση ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι δεδομένο για όλους. Πρόσθεσε πως η μαθητική κοινωνία είναι ανάσταση, ενώ χάθηκε η δημιουργικότητα, η χαρά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στα σχολεία. «Μέσα σε όλα αυτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατσαδιάζει τους μαθητές επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα τους και έχουν άποψη», είπε.
 
Αναφερόμενος για τη νεανική ανεργία, είπε πως αυτή συνεχίζει να είναι ψηλή και σε συνδυασμό με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τους χαμηλούς έως εξευτελιστικούς μισθούς, τη μερική απασχόληση και τα ευέλικτα ωράρια, δημιουργούν εργασιακή ανασφάλεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια αυξανόμενη τάση για εργασιακή μετανάστευση, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τη μόνη επιλογή ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι βλέπουν τα πτυχία τους να μην έχουν αντίκρισμα στη χώρα τους.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε επίσης σε πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, όπως τα ψηλά ενοίκια, τα ναρκωτικά, τη βία και παραβατικότητα, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά που δημιουργούν απογοήτευση και απελπισία για τις προοπτικές του τόπου και των ίδιων.
 
«Με όλα όσα ανέφερα πιο πάνω, το μέλλον αυτού του τόπου, η νεολαία του δηλαδή, μόνο μέλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διότι το μέλλον ως έννοια είναι αντίθετη με χαρακτηριστικά όπως ο συντηρητισμός, η στασιμότητα και η έλλειψη οράματος», είπε και πρόσθεσε πως το μέλλον απαιτεί και προϋποθέτει γνωρίσματα όπως η εξέλιξη, η βελτίωση, η μάχη, η αναζήτηση, ο αγώνας και προπαντός  η ελπίδα και δυστυχώς αυτή για τους νέους της Κύπρου έχει προ πολλού χαθεί με τις πολιτικές που ακολουθούν οι Κυβερνώντες.
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ