Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ακάρ: Αντίδραση αδυναμίας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα

  09/12/2019 12:01
Ακάρ: Αντίδραση αδυναμίας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα

Ακάρ: Αντίδραση αδυναμίας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα

  09/12/2019 12:01

«Ανικανότητα και αδυναμία» καταλόγισε στην Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας την απέλαση του πρεσβευτή της Λιβύης στην Αθήνα. Ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προέβη ακόμη και σε συστάσεις για ψυχραιμία προς την Αθήνα, υποστήριξε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη, την οποία προτιμά να αποκαλεί μνημόνιο, έγινε με βάση το διεθνές δίκαιο, δεν στρέφεται κατά καμίας άλλης χώρας και έγινε για να θωρακιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Θεωρούμε ότι (η απόφαση για την απέλαση) αποτελεί μία ανικανότητα και μία αδυναμία. Δεν πρόκειται να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σε αυτό το θέμα θα συνιστούσαμε προσέγγιση με ηρεμία, υπομονή, σύνεση και λογική και συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό το μνημόνιο συνάδει απόλυτα με το διεθνές δίκαιο. Δεν έγινε εναντίον κάποιας άλλης χώρας, έγινε για να θωρακιστούν τα δικαιώματα και συμφέροντα δύο κυρίαρχων κρατών της Λιβύης και της Τουρκίας» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του σήμερα στο τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού».

Θέλουμε διάλογο με Ελλάδα, αλλά δεν χαρίζουμε δικαιώματά μας
Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, σχολιάζοντας παράλληλα την έντονη ρητορική που έχει αναπτυχθεί τελευταία με την Ελλάδα, με αφορμή τη συμφωνία με τη Λιβύη, σημείωσε ότι «εμείς επιζητούμε έναν καλό διάλογο, αλλά δεν θα χαρίσουμε κανένα δικαίωμά μας».

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε για άλλη μια φορά τη γνωστή θέση της Αγκυρας ότι «δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου ούτε της Τουρκίας ούτε των Κύπριων αδελφών μας. Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, και όλοι θέλουμε να γνωρίζουν ότι χωρίς την Τουρκία καμία λύση δεν μπορεί να έχει ισχύ».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας