Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανεβάζει τους τόνους το ΑΚΕΛ για το βαν-«Γιατί η κυβέρνηση έδωσε υπηκοότητα στον Ισραηλινό Avni;»

  26/11/2019 17:03
Ανεβάζει τους τόνους το ΑΚΕΛ για το βαν-«Γιατί η κυβέρνηση έδωσε υπηκοότητα στον Ισραηλινό Avni;»

Ανεβάζει τους τόνους το ΑΚΕΛ για το βαν-«Γιατί η κυβέρνηση έδωσε υπηκοότητα στον Ισραηλινό Avni;»

  26/11/2019 17:03
Ανεβάζει και πάλι τους τόνους το ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν. Μέσω του εκπροσώπου τύπου του, Στέφανου Στεφάνου και με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, διερωτάται πώς έχει παραχωρηθεί σε ένα ξένο υπήκοο όπλο και διαβατήριο, και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει.
 
Ο κ. Στεφάνου δηλώνει πως η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να πέσει στα μαλακά, ούτε να κουκουλωθεί, ούτε να σύρεται σε έρευνες χωρίς τέλος.
 
Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου:
«Κάθε μέρα που περνά αναδεικνύει τις τεράστιες και σοβαρότατες προεκτάσεις της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν. Κάθε μέρα νέες αποκαλύψεις συμπληρώνουν το παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας.
 
Σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου αποφάσισε, παρά την αντίθετη γνώμη της Αστυνομίας, να παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας στον Ισραηλινό Shahak Avni, τώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση τού παραχώρησε κυπριακή υπηκοότητα.
 
Είναι άξιον απορίας, πώς ένας ξένος υπήκοος, του οποίου το αίτημα για οπλοφορία η Αστυνομία το απέρριψε δύο φορές λόγω των δραστηριοτήτων του, να του έχει παραχωρηθεί και όπλο και διαβατήριο; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει.
 
Αλήθεια, ποιο ήταν το δημόσιο συμφέρον κατά την κυβέρνηση, για να τυγχάνει ο κ. Avni προνομιακής μεταχείρισης; Γιατί ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρινε σκόπιμο να το αναφέρει στις δηλώσεις του για το θέμα;
 
Όταν αποκαλύπτεται -χωρίς να διαψευστεί- ότι στον κεντρικό σέρβερ του βαν εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεφωνικοί αριθμοί, γίνεται αντιληπτό ότι δυνητικά όλος ο πληθυσμός της χώρας μπορεί να έχει θυματοποιηθεί από παράνομες υποκλοπές και παρακολουθήσεις.
 
Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να πέσει στα μαλακά, ούτε να κουκουλωθεί, ούτε να σύρεται σε έρευνες χωρίς τέλος. Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ επιμένει να βγουν όλα στο φως».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας