Τετάρτη 25 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν έδωσε γραπτά στοιχεία ο Άντρος, ενημέρωσε προφορικά τον Αναστασιάδη

  22/11/2019 09:18
Δεν έδωσε γραπτά στοιχεία ο Άντρος, ενημέρωσε προφορικά τον Αναστασιάδη

Δεν έδωσε γραπτά στοιχεία ο Άντρος, ενημέρωσε προφορικά τον Αναστασιάδη

  22/11/2019 09:18
Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τετ-α-τετ του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας, με φόντο το κατασκοπευτικό βαν που έφερε τα πάνω κάτω και οδήγησε στα άκρα τις σχέσεις Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
 
Μετά τις προαναγγελίες του Άντρου Κυπριανού ότι θα μιλήσει, όταν πρέπει και πως έχει στοιχεία για την δράση του βαν και τις Ισραηλινές εταιρείες, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα στο Προεδρικό, ώστε να τον ακούσει και να προσκομίσει τυχόν στοιχεία για διερεύνηση.
 
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί μέσα από τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο πλευρές γύρω από το θέμα, είναι εάν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, και σιγά σιγά τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν όπως έσβησαν για άλλες υποθέσεις, ή εάν θα συνεχιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι εσχάτων.
 
Ο Γενικός Γραμματέας εξερχόμενος του Κυπριακού ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ενημέρωση, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έθεσε διάφορα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και «που θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν».
 
«Αυτό το θέμα είναι σημαντικό για το κράτος δικαίου και θα πρέπει να διερευνηθεί», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού. 
 
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι υπήρχε κάποιου είδους συνεργασία της εταιρείας με την Αστυνομίας και όπως διευκρίνισε αυτή τη σχέση, εξήγησε ο Αρχηγός Αστυνομίας. 
 
«Η απαίτηση μας είναι η διερεύνηση της υπόθεσης να φτάσει μέχρι τέλους. Έχει τεράστια σημασία να σταλεί ένα μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή του άλλου. Η διερεύνηση θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους και να υπάρξει τεράστια διαφάνεια. 
 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία, μας προβληματίζει αν πρέπει να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα των ερευνών και οι πληροφορίες που έχουν σχέση με την παραβιάση της νομοθεσίας για τις παρακολουθήσεις, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Επανέλαβε παράλληλα την ευαισθησία του Προέδρου σε τέτοιου είδους θέματα και δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες για τις σχέσεις της εταιρείας με την Αστυνομίας, υποδεικνύοντας ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Ερωτηθείς κατά πόσον είναι σε θέση η Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να παρέμβει.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας