Σάββατο 27 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τα παράπονα Αρχιεπισκόπου στον ΠτΔ, η μπηχτή Αναστασιάδη και… οι άδειοι λογαριασμοί

  13/11/2019 13:20
Τα παράπονα Αρχιεπισκόπου στον ΠτΔ, η μπηχτή Αναστασιάδη και… οι άδειοι λογαριασμοί

Τα παράπονα Αρχιεπισκόπου στον ΠτΔ, η μπηχτή Αναστασιάδη και… οι άδειοι λογαριασμοί

  13/11/2019 13:20
Τη διαφωνία με τους διαμαρτυρόμενους που βρέθηκαν έξω από την Αρχιεπισκοπή με βίτσες και διαβατήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αρχιεπισκοπή, όπου μετέβη για να παρακαθίσει σε γεύμα του Αρχιεπισκόπου.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως «δεν υπήρχε λόγος να έρθουν εδώ από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως η αργία στην ονομαστική του γιορτή πρέπει να καταργηθεί».
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Low, με τον Νίκο Αναστασιάδη να επαναλαμβάνει και να παραδέχεται για άλλη μια φορά, πως έγιναν λάθη, ενώ ανέφερε πως με τη συμβολή του Γενικού Εισαγγελέα, θα συναφθούν οι όροι εντολής της ερευνητικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση.
 
Ο Πρόεδρος υπέδειξε πως η συνέχεια της συζήτησης δεν ωφελεί, αφού το σχέδιο έχει συμβάλει θετικά στην οικονομία, παρά το γεγονός ότι έγιναν λάθη που ουδείς τα αρνείται.  
 
«Αυτά τα περί παγκόσμιου ρεζιλέματος το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο. Έγιναν παρατηρήσεις από σώματα και λοιπά αλλά ας μη δίνουμε μεγαλύτερη έκταση από αυτή που ζούμε ή δημιουργούμε στην Κύπρο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την ονομαστική του εορτή του ανέφερε χαριτολογώντας πως «πήρες τις ευχές σου το πρωί από εκπαιδευτικούς». 
 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς τον Πρόεδρο για τον τρόπο που τον χειρίζονται τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα κατά τη σύντομη στιχομυθία των δύο ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε με νόημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως ο ίδιος δεν έχει κατατεθειμένα χρήματα στις τράπεζες, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως τα χρήματα της Εκκλησίας δεν είναι προσωπικά του χρήματα. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας