Τρίτη 13 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μαζεύουν υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα κατά Αρχιεπισκόπου

  11/11/2019 11:48
Μαζεύουν υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα κατά Αρχιεπισκόπου

Μαζεύουν υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα κατά Αρχιεπισκόπου

  11/11/2019 11:48
Διαδικτυακή ψηφοφορία με σκοπό να αρχίσει έρευνα εναντίον του Αρχιεπισκόπου μαζεύουν πολίτες, μέσω της πλατφόρμας του κινήματος Avaaz.
 
 
«Έπρεπε αυτόβουλα να παρέμβει η Γενικός Εισαγγελέας. Η εκστρατεία ξεκίνησε ψες, 10 Νοεμβρίου στις δέκα το βράδυ. Στόχος είναι να έχει διάρκεια μίας εβδομάδας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να διερευνηθεί ένα θέμα στο οποίο υπάρχει ενδεχόμενο διαφθοράς», ανέφερε στον REPORTER o εμπνευστής της Χριστόφορος Χριστοφόρου, πολιτικός αναλυτής, ειδικός σε Μέσα μαζικής ενημέρωσης
 
Στο συνοδευτικό κείμενο, αναφέρεται ότι «oι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέκτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος  Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης»
Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, καλούν το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Κληρίδη, «να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».
 

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες και λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Στόχος του είναι να διασφαλίστεί ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους .
 


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας