Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Και δεύτερη επιταγή από Low καίει Αρχιεπίσκοπο-Δεν ήταν μόνο οι 300 χιλιάδες

  10/11/2019 10:04
Και δεύτερη επιταγή από Low καίει Αρχιεπίσκοπο-Δεν ήταν μόνο οι 300 χιλιάδες

Και δεύτερη επιταγή από Low καίει Αρχιεπίσκοπο-Δεν ήταν μόνο οι 300 χιλιάδες

  10/11/2019 10:04
Νέα επιταγή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ, φέρεται να έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος από τον πολιτογραφημένο Κύπριο Τζο Λόου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Τα αποτυπώματα του Low και τα… red notices που αγνοήθηκαν

Μετά την αποκάλυψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε επιταγή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο, η εφημερίδα «Πολίτης», φέρνει στο φως νέα επιταγή, ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία έχει την ίδια ημερομηνία με την πρώτη επιταγή, αλλά και με την ημερομηνία έκδοσης του διαβατηρίου του Λόου, δηλαδή στις 22/9/2015.
Για την πρώτη επιταγή των 300 χιλιάδων, ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναφέρει ότι αφορούσε τη Θεολογική Σχολή, για την οποία ο καταζητούμενος, είχε κάνει εισφορά.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι είχε γνωρίσει τον Λόου και όταν του εξήγγειλε ότι ήθελε να κάνει μια δωρεά στην Αρχιεπισκοπή τον κάλεσε σε γεύμα.

Όπως είχε αναφέρει ο Μακαριότατος, «τον ευχαρίστησα και του είπα ότι δεν χρειάζεται η Αρχιεπισκοπή εισφορά. Επειδή τότε είχαμε κάνει τη Θεολογική Σχολή, του είπα “αν επιθυμείς, επειδή κι άλλοι Κύπριοι μας έκαναν εισφορές για τη Θεολογική Σχολή, να κάνεις εισφορά προς τη Θεολογική Σχολή”».

Τελικά η εν λόγω επιταγή έγινε γραμμάτιο στο όνομα της Θεολογικής Σχολής, αφού εκείνη την περίοδο δεν είχε ανάγκη η Αρχιεπισκοπή να το ξοδέψει.

Η κύπρια φίλη…
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι, μετά το γεύμα του Λόου με τον Αρχιεπίσκοπο, έγινε αίτηση για να πολιτογραφηθεί Κύπρια με κατ’ εξαίρεση διαδικασία και φίλη του καταζητούμενου, ωστόσο η αίτηση απορρίφθηκε.

Η διαδικασία που είχε γίνει ήταν η ίδια, με τα χρήματα της επένδυσης να πληρώνονται από τους λογαριασμούς του Τζο Λόου. Ωστόσο, η Τράπεζα Κύπρου είχε κλείσει τους λογαριασμούς, με την ΜΟΚΑΣ να διεξάγει έρευνα, η οποία θα οδηγούσε σε συμπεράσματα που καθιστούσαν τον Λόου, ως επενδυτή υψηλού ρίσκου, ελέω των αποκαλύψεων για το επενδυτικό ταμείο IMDB  στη Μαλαισία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η αίτηση δεν εγκρίθηκε και ο Λόου δεν εμφανίστηκε στην Κύπρο μετά την απόκτηση του διαβατηρίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας