Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι ανακλήσεις διαβατηρίων έφτασαν μέχρι την κυβέρνηση Χριστόφια

  06/11/2019 17:30
Οι ανακλήσεις διαβατηρίων έφτασαν μέχρι την κυβέρνηση Χριστόφια

Οι ανακλήσεις διαβατηρίων έφτασαν μέχρι την κυβέρνηση Χριστόφια

  06/11/2019 17:30
Πολύ πίσω, όπως όλα δείχνουν έφτασε η έρευνα που οδήγησε το Υπουργικό Συμβούλιο, στην ανάκληση 26 υπηκοοτήτων που αφορούν σε εννέα επενδυτικές περιπτώσεις. Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για πέντε Κινέζους, ένα Ιρανό, εννέα Ρώσους, ένα Μαλαισιανό, δύο Κενυάτες και οκτώ άτομα από την Καμπότζη.
 

Οι επτά επενδυτικές περιπτώσεις, αφορούν σε δεκαεννέα πρόσωπα στους οποίους δόθηκαν υπηκοότητες από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, ενώ οι  υπόλοιπες δύο αφορούν σε επτά άτομα, από τη Ρωσία οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι  από την Κυβέρνηση  του Δημήτρη Χριστόφια.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι που επένδυσαν στην Κύπρο επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, καταζητούνται από την Ιντερπόλ για οικονομικής φύσεως αδικήματα.
 
Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε λίστες κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε καταλόγους παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε μία περίπτωση, επενδυτής που ανακλήθηκε σήμερα η υπηκοότητά του, απέκτησε υπηκοότητα με ψευδείς παραστάσεις.
 
 
Μέχρι στιγμής τα ονόματα των εικοσιέξι δεν έγιναν γνωστά εκτός από αυτό του Jho Low, ο οποίος καταζητείται από την Interpol στα πλαίσια της έρευνας για διασπάθιση του κρατικού ταμείου 1MDB στη χώρα.
 
 
Τα πρόσωπα από την Καμπότζη, εξάλλου, είναι η κόρη του Μονάρχη της χώρας, ο σύζυγος της ο οποίος είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας της χώρας και αλλά συγγενικά τους πρόσωπα. Για τα υπόλοιπα πρόσωπα δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας