Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος-«Η Εκκλησία δεν είναι μόνο Κύριε Ελέησον»

Ιδιαίτερα έντονος και αμετανόητος για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του Jho Low, εμφανίστηκε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, επανέλαβε πως ο ίδιος έπραξε το καθήκον του ενώ απάντησε και στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ, ότι δεν συμπεριφέρεται ως πνευματικός ηγέτης, αλλά ως επιχειρηματίας.
 
«Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Εγώ έκανα το καθήκον μου. Είπα για ένα άνθρωπο ο οποίος την ημέρα που κάναμε την πράξη, ήταν καθαρότατος. Εγώ δεν δίνω διαβατήρια. Διαβατήρια δίνει η Κυβέρνηση. Και η Κυβέρνηση έχει τις υπηρεσίες για να εξετάσει αν ένας δικαιούται να πάρει ή όχι», είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα.
 
Αναφορικά με τις 300 χιλιάδες ευρώ που έλαβε ως εισφορά από τον Jho Low, υπέδειξε πως «δεν κάνω τον μεσάζοντα με το αζημίωτο. Ούτε εζήτησα ποτέ εισφορά, ούτε οτιδήποτε. Ο άνθρωπος μόνος του ήρθε και ζήτησε να κάνει την εισφορά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χνάρια του Low-Οι σκοτεινές σχέσεις, οι διαδρομές των δις και οι... Λύκοι
 
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, εξήγησε πως είπε στον Low πως η Αρχιεπισκοπή δεν έχει ανάγκη από εισφορές. «Και του είπα έχουμε ιδρύσει θεολογική Σχολή. Τώρα είναι στα σπλάχνα της. Εάν θέλεις να κάνεις εισφορά κάνε. Και δεν πίστευα ότι θα κάνει τόσο μεγάλη εισφορά. Πίστευα ότι θα κάνει πέντε δέκα χιλιάδες ευρώ. Εξεπλάγην με ότι έδωσε. Γι' αυτό και είπα μην τα ξοδέψετε τώρα, αφήστε τα αν κάποτε δυσκολευτούμε. Κάμετε τα ένα γραμμάτιο. Και σήμερα είναι γραμμάτιο στην τράπεζα».
 
Για την επένδυση στη θάλασσα της Αγίας Νάπας και την επιστολή που φέρεται να απέστειλε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, αναφορικά με την παραλία ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως έστειλε την επιστολή και είπε πως είναι καλό είναι να φτιαχτεί κάπως η θάλασσα. «Σήμερα, δυστυχώς, οι λεγόμενοι περιβαλλοντιστές φωνάζουν να μην αγγίξει κανείς πάνω στη θάλασσα. Δίδουμε 15-20 εκατομμύρια για να κτίσουμε ένα ξενοδοχείο και ο τουρίστας δεν μπορεί να κατεβεί στη θάλασσα».
 
«Έστειλα επιστολή», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, «για τη γη που αγόρασε ο developer, όχι μόνο για το οικόπεδο του Low. Έχω εμπειρία, γιατί έκτισα και εγώ ξενοδοχείο στην Πάφο και ξέρω τι σημαίνει η θάλασσα να μην είναι προσβάσιμη. Εκεί εκτίσθησαν 15-20 επαύλεις, δεν το έκανα για ένα άνθρωπο. Εγώ το έκανα για το χωράφι που πώλησα στον developer. Κι εκεί δίπλα τώρα, κτίζονται δύο μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχείο. Δεν είναι για τον Low που έστειλα την επιστολή, ούτε για εκείνους που θα κτίσουν εκεί. Στην περιοχή έχει κι άλλη περιουσία η εκκλησία και θα ξεκινήσουν να κτίζονται ξενοδοχεία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την ίδια μέρα που έγινε Κύπριος... έδωσε τις 300 χιλιάδες στον Αρχιεπίσκοπο ο Lοw
 
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θα επιστρέψει τα χρήματα τώρα που αποδείχτηκε το αμαρτωλό παρελθόν του Jho Low, o Αρχιεπίσκοπος διερωτήθηκε αν είναι αμαρτωλά και τα χρήματα. «Αν τα ζητήσει πίσω θα του τα δώσω. Δεν μου χρειάζονται. Όμως, τα χρήματα αυτά μπορώ να τα δώσω και υποτροφία στους φοιτητές της θεολογικής σχολής», σημείωσε.
 
Όσον αφορά στην πρώτη επαφή των δύο, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε πως η γνωριμία έγινε μέσω του developer, ο οποίος του ζήτησε να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ.
 
«Δεν με ενδιαφέρει ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε κανένας. Δήλωσα πολλές φορές ότι η εκκλησία δεν είναι μόνο θρησκευτικός οργανισμός, είναι και κοινωνικός, είναι και πολιτιστικός, είναι και εθνικός. Δουλεύει σε πολλούς τομείς και σε όλα τα επίπεδα».
 
«Όσοι θέλουν την Εκκλησία να λέει μόνο «Κύριε Ελέησον να το ξεχάσουν. Η εκκλησία θα παραμείνει, όπως ήταν στους αιώνας και θα συνεχίζει την πορεία της. Σε όποιον δεν του αρέσει η πόρτα είναι ανοικτή», υπέδειξε με έντονο ύφος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.
 
Όσον αφορά στις κατηγορίες ότι δρα σας επιχειρηματίας είπε: «Δεν είμαι επιχειρηματίας. Πρώτα είμαι κληρικός. Όταν κανείς κάνει επενδύσεις, όχι για τον εαυτό του αλλά για την εκκλησία δεν είναι κακό. Είναι προς έπαινόν του. Μόνο η Αρχιεπισκοπή δίνει τρία με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για βοήθειες; Από που θα τα έβγαζα αν δεν είχαμε επενδύσεις;».
 
«Κι ακόμα κάτι. Στη Λεμεσό κτίζουμε 300 εστίες για τους άπορους φοιτητές στη Λεμεσό. Θα μας κοστίσει 14-15 εκατομμύρια. Από που θα τα βρίσκαμε αυτά τα λεφτά. Οι πλούσιοι έχουν και τα δίνουν τα 500 ευρώ για ένα στούντιο», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορίες ότι άλλαξε πρόσωπο o Κύπριος Low και «μοιάζει με αρκούδα»

Δειτε Επισης

Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ξεδίπλωσαν το πλάνο της πρόσβασης στις υπηρεσίες του κράτους Ιωάννου, Βαφεάδης και Παναγιώτου στη Βουλή
Τον ηγετικό ρόλο της Κύπρου στα θέματα ωκεανών εξήρε η ΓΓ της Κοινοπολιτείας
Νέες καταγγελίες για μετακινήσεις ψηφοφόρων-«Υπέδειξαν ως διαμονή δημαρχείο, κολυμβητήριο και αποθήκες»