Την ίδια μέρα που έγινε Κύπριος... έδωσε 300 χιλιάδες στον Αρχιεπίσκοπο

Την ίδια μέρα που έλαβε διαβατήριο εκδόθηκε και η επιταγή 300 χιλιάδων Ευρώ του Κύπριου Jho Low, προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που αποκάλυψε το θέμα, η έκδοση της επιταγής, εισφορά για τη Θεολογική Σχολή, συνδέεται με την απόκτηση διαβατηρίου από τον Μαλαισιανό επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείται για απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για το διαβατήριο στο Low-Πήρε…εισφορά 300 χιλιάδες

Τη δική του εκδοχή για τη συνεργασία που υπήρξε με τον Jho Low, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος o οποίος μίλησε στο κρατικό κανάλι . Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας εξήγησε πως επιχειρηματίας στον οποίο η εκκλησία πούλησε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, τον παρακάλεσε να προωθήσει το αίτημα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επειχηρηματία και καταζητούμενου για υποθέσεις υπεξαίρεσης εκατομμυρίων Jho Taek Low.
 
 «Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν. Τώρα αν έδωσαν και στους τρεις δεν μπορώ να ξέρω», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Ο Μακαριότατος ανάφερε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία.«Για το καλό στην Κύπρο. Αν θα του έδιδαν ή όχι δεν μας έπεφτε λόγος. Δεν είμεθα ή αρμοδία αρχή, εμείς παρακαλούμε δεν διατάσσουμε. Ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία. Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία για να τους πούμε να ελέγξουμε.
 
Και πρόσθεσε πως το Υπουργείο Εσωτερικών η Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Interpol έπρεπε να διενεργήσουν έλεγχο και όχι η εκκλησία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πληροφορίες ότι άλλαξε πρόσωπο o Κύπριος Low και «μοιάζει με αρκούδα»
 
Το θέμα πάντως έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, να ανακοινώνει πως θα ανακληθούν πολιτογραφήσεις και θα ακυρωθούν διαβατήρια, τα οποία παραχωρήθηκαν κατά παράβαση των όρων που είχαν τεθεί.

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: 63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας