Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σπάει τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για το διαβατήριο στο Low-Πήρε…εισφορά 300 χιλιάδες

  04/11/2019 20:40
Σπάει τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για το διαβατήριο στο Low-Πήρε…εισφορά 300 χιλιάδες

Σπάει τη σιωπή του ο Αρχιεπίσκοπος για το διαβατήριο στο Low-Πήρε…εισφορά 300 χιλιάδες

  04/11/2019 20:40
Τη δική του παραδοχή για τη συνεργασία που υπήρξε με τον Jho Low, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας εξήγησε πως επιχειρηματίας στον οποίο η εκκλησία πούλησε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, τον παρακάλεσε να προωθήσει το αίτημα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επειχηρηματία και καταζητούμενου για υποθέσεις υπεξαίρεσης εκατομμυρίων Jho Taek Low.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραδοχή του Προέδρου για τις πολιτογραφήσεις και η άμεση ανάκληση υπηκοοτήτων

 «Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν. Τώρα αν έδωσαν και στους τρεις δεν μπορώ να ξέρω», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Ο Μακαριότατος ανάφερε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και νονός αυτού… του Κύπριου καταζητούμενου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
 
«Για το καλό στην Κύπρο. Αν θα του έδιδαν ή όχι δεν μας έπεφτε λόγος. Δεν είμεθα ή αρμοδία αρχή, εμείς παρακαλούμε δεν διατάσσουμε. Ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία. Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία για να τους πούμε να ελέγξουμε.
 
Και πρόσθεσε: «Είναι το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει στη διάθεση του στην Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Interpol. Εκείνο κάνει τον έλεγχο και αφού κάνει τον έλεγχο πηγαίνει στο υπουργικό και δίνει την υπηκοότητα. Η αρμοδία αρχή είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνησης. Εκείνη δίνει υπηκοότητες, δεν δίνουμε εμείς».
 
Ο Μαλαισιανός ζήτησε και έκανε εισφορά στην Εκκλησία και έκανε στην θεολογική σχολή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η εισφορά ήταν ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας