Πληροφορίες ότι άλλαξε πρόσωπο o Κύπριος Low και «μοιάζει με αρκούδα»

Σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το που κρύβεται αλλά και το ενδεχόμενο να πραγματοποίησε πλαστικές επεμβάσεις για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά το προσώπου του, ο Μαλαισιανός Jho Taek Low, που έλαβε πολιτογράφηση εξπρές από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο οποίος καταζητείται διεθνώς για απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων, προέβησαν οι Αρχές της Μαλαισίας.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της χώρας, Αμπντούλ Χαμίντ, υπέδειξε πως ο Jho Low βρήκε καταφύγιο σε μια ανεύθυνη χώρα, όπως την αποκάλεσε.
 
Όπως ανέφερε ο Γενικός Επιθεωρητής της Μαλαισιανής Αστυνομίας, οι Αρχές της συγκεκριμένης χώρας, την οποία δεν αποκάλυψε, αρνούνται να συνεργαστούν για την παράδοση του Low.
 
«Ζητήσαμε από την συγκεκριμένη χώρα να συνεργαστεί και να στείλει τον Jho Low πίσω σε εμάς, όπως φαίνεται πως στην συγκεκριμένη χώρα δεν υπολογίζουν τον νόμο. Χρησιμοποιήσαμε πάρα πολλούς τρόπους όμως είχαν πολλές δικαιολογίες για να κρατήσουν τον Low» είπε ο Αμπντούλ Χαμίντ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραδοχή του Προέδρου για τις πολιτογραφήσεις και η άμεση ανάκληση υπηκοοτήτων
 
Μάλιστα ο Χαμίντ πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβαν από τη συγκεκριμένη χώρα ο Jho Low προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. «Στόχος μας», πρόσθεσε ο Χαμίντ, «παραμένει να φέρουμε πίσω τον Low μέχρι το τέλος του έτους. Είναι έγκλημα. Καταχράστηκε χρήματα και τώρα λαμβάνει προστασία.
 
Την ίδια ώρα ο επιθεωρητής της μαλαισιανής Αστυνομίας, αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια χώρα παρέχει άσυλο στον Μαλαισιανό επιχειρηματία, επισημαίνοντας πως οι χώρες θα πρέπει να συνεργάζονται η μια με την άλλη και όχι να παρέχουν άσυλο σε εγκληματίες επειδή είχαν πολιτικές διασυνδέσεις στο παρελθόν.
 
Αναφορικά με τη χορήγηση κυπριακού διαβατηρίου στον Low, ο Χαμίντ ανέφερε πως έλαβαν τις σχετικές πληροφορίες και τις διερευνούν αφού ο Low, όπως είπε, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας δεν πήγαινε καλά και η Κύπρος είχε ανάγκη από χρήματα. Μάλιστα επεσήμανε πως υπάρχουν σχετικές πληροφορίες πως ο Low συνεχίζει να διακινείται επιδεικνύοντας το κυπριακό διαβατήριο που κατέχει.
 
Ο Γενικός Επιθεωρητής της Μαλαισίας πρόσθεσε πως για την υπόθεση ανακρίνονται μια σειρά από πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Low, οι οποίοι όμως δίνουν γελοίους ισχυρισμούς μεταξύ των οποίων και ότι ο Low υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τώρα μοιάζει με αρκούδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)