Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

H σκληρή απάντηση Χάσικου για το διαβατήριο στον Κύπριο καταζητούμενο

  04/11/2019 11:45
H σκληρή απάντηση Χάσικου για το διαβατήριο στον Κύπριο καταζητούμενο

H σκληρή απάντηση Χάσικου για το διαβατήριο στον Κύπριο καταζητούμενο

  04/11/2019 11:45
Σκληρή είαι η απάντηση του τέως Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα πολίτης ότι  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ φέρεται να μεσολάβησε προς την κυβέρνηση για ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων.
 
Ο Σωκράτης Χάσικος, με ανάρτησή του στο facebook  υπεραμύνεται των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως αναφέρει:
 
1. Εάν πράγματι ο αρχιεπίσκοπος ζητά την έκδοση διαβατηρίου σε κάποιον και μέσα σε δυο μέρες εκδίδεται, τότε πρόκειται για τερατώδες σκάνδαλο. Αλλά πρόκειται για τερατώδες ψέμα.
2. Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε μέσω ελεγκτικού οίκου αίτηση δυόμιση μήνες ενωρίτερα και εξασφάλισε διαβατήριο σε χρόνο που και άλλοι κατ’ εξαίρεση αιτητές ήταν δυνατό να εξασφαλίσουν τότε.
3. Στο διάστημα των δυόμιση μηνών η υπηρεσία ολοκλήρωσε τις έρευνες της με τους στρατηγικούς εταίρους της, την Ιντερπόλ, την Κυπριακή Αστυνομία και το ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα.
4. Η Ιντερπόλ διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες εναντίον του αιτητή, η Κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε το λευκό ποινικό μητρώο του και η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων της επένδυσης.
5. Άλλη έρευνα ή έκθεση για τον αιτητή, δεν υπήρχε ενώπιον του υπουργού.
6. Άποψη μου, μετά τα όσα επακολούθησαν είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφαιρέσει από το εν λόγω πρόσωπο την κυπριακή υπηκοότητα, όπως συνέβη με δική μου απόφαση σε προηγούμενη περιπτωση.
 
Αυτή είναι η πάσα αλήθεια αναφέρει, σημειώνοντας πως πρέπει να αφαιρεθεί η υπηκοότητα στον Jho Taek Low
 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας