Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε η Μέρκελ στον Ερντογάν

  13/10/2019 19:27
Τις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε η Μέρκελ στον Ερντογάν

Τις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε η Μέρκελ στον Ερντογάν

  13/10/2019 19:27
Τηλεφωνική συνομιλία που αφορούσε κυρίως στην εισβολή της Τουρκίας σε συριακό έδαφος, αλλά και τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, είχαν σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, μετά από επιθυμία του δεύτερου.
 
Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, που δήλωσε πως η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Πρόεδρο Ερντογάν τον άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία.
 
Επίσης, η κα Μέρκελ τόνισε στον κ. Ερντογάν πως οι επιχειρήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε προσφυγοποίηση μεγάλου μέρους του τοπικού πληθυσμού, αποσταθεροποίηση της περιοχής και ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δίχως ωστόσο να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Να θυμίσουμε πως το Βερολίνο έχει χαρακτηρίσει τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ παράνομες και έχει ζητήσει από την Άγκυρα να μην προχωρά σε κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή.
 
Το θέμα της Συρίας, αλλά και της Κύπρου, αναμένεται πως θα συζητηθούν και στην αποψινή συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, απόψε στο Παρίσι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας