Εξοπλίζεται με drones τελευταίας τεχνολογίας από το Ισραήλ η Εθνική Φρουρά

Με drones τελευταίας τεχνολογίας που θα μπορούν να παρακολουθούν ότι συμβαίνει, την ώρα που συμβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ, εξοπλίζεται η Εθνική Φρουρά.
 
Κάτω από άκρα μυστικότητα ήδη η πρώτη παρτίδα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, βρίσκεται στην Κύπρο και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι σε θέση να πετάξουν και να καλύψουν ένα τεράστιο κενό που θα έπρεπε να είχε καλυφθεί από καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτυπά κόκκινο ο υδράργυρος στην ΑΟΖ-Προϊδεάζουν για χειρότερα οι Τούρκοι

Πρόκειται για UAV που κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ και είναι εφοδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ικανά ελέγξουν ολόκληρη την κυπριακή ΑΟΖ με μεγάλη ακρίβεια. Βέβαια η χρήση τους πέραν από την εναέρια παρακολούθηση της θάλασσας θα έχει εφαρμογή και στη στεριά, ενώ τα καλοκαίρια θα μπορούν να υπερίπτανται δασικών περιοχών και θα ελέγχουν για εστίες πυρκαγιών.

Κατασκευάστρια εταιρεία των UAV είναι η Αeronautics-sys με έδρα το Ισραήλ. Η Κύπρος παρήγγειλε τo μοντέλο UAV Aerostar, που θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία drone με χαμηλό κόστος και δυνατότητα πτήσης άνω των 250 χιλιάδων ωρών.

Το Aerostar έχει τη δυνατότητα να πετά χωρίς πρόβλημα και σε περιοχές που δεν καλύπτονται από GPS ή σε περιοχές που υπάρχει σχετικό σύστημα απενεργοποίησης του σήματος. Επίσης  διαθέτει μεγάλο εύρος προγραμματιζόμενων ή αυτόνομων τρόπων πτήσης ενώ διαθέτη και προσομοιωτή πτήσης ή αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο οραματιστής γαμπρός του Ερντογάν, το drone Akinci και οι δολοφονίες αμάχων


Μάλιστα είναι εξοπλισμένο με μεγάλη γκάμα συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, αισθητήρες υπέρυθρων ακτινών, λέιζερ, αλλά και ραντάρ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας κατασκευής τους οι αισθητήρες του Aerostar λειτουργούν με διάφορα συστήματα τεχνίτης νοημοσύνης.

Η διαμόρφωση των πτερυγίων του είναι ιδανική για επιτήρηση και σταθερότητα στη πτήση, δίνοντας στο UAV τη δυνατότητα εξαιρετικής ευελιξίας στην αποστολή και στην αεροδυναμική απόδοση. Επίσης τα συστήματα καταγραφής δεδομένων του Aerostar διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα καταγραφής εντός του drone την ίδια ώρα που ο χρήστης έχει την επιλογή να παρακολουθεί ό,τι καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο από το κέντρο ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσίασαν ΛΟΚατζήδες και ΟΥΚάδες-Τα συνθήματα και οι νέες τους στολές


Η επικοινωνία του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους με το Κέντρο Ελέγχου, γίνεται μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού που δίνει στο drone να πετά σε απόσταση μέχρι 250 χιλιόμετρα μακριά. Το εξελιγμένο σύστημα ελέγχεται μέσω του Line of Sight (LOS) datalink, και εκπέμπει σε τρεις διαφορετικές ζώνες χρησιμοποιώντας ειδικές κεραίες.
 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το κόστος της παραγγελίας των drones ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ ενώ υπάρχει η σκέψη για αγορά ακόμα τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο πυροβόλο της Εθνικής Φρουράς

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος