Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αρχιεπίσκοπο-«Προσβολές, αλαζονεία, ετσιθελισμός και περιφρόνηση»

Ολομέτωπη επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, στην εφημερίδα «Σημερινή».
 
Σε γραπτή δήλωσή του ο Στέφανος Στεφάνου, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου προκλητικές ενώ σημειώνει πως το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτοί που εκπληρώνουν τις αξιώσεις του, αφήνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο αιχμές κατά της Κυβέρνησης.
 
Ο Στέφανος Στεφάνου σημειώνει πως μεταξύ άλλων η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου περιλαμβάνει, προσβολές προς τον εκπαιδευτικό κόσμο, ζημιογόνες αποφάνσεις ότι δεν λύνεται το Κυπριακό, ομοφοβία , αλαζονεία και ετσιθελισμό για τα επιχειρηματικά του σχέδια και εντυπωσιακή περιφρόνηση για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. «Έτσι ερμηνεύεται η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι το ξενοδοχείο στη Γεροσκήπου θα το κτίσει είτε δίπλα στα αρχαία είτε πάνω στα αρχαία» σημειώνει ο κ. Στεφάνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχιεπίσκοπος: Ας κάτσουν ήσυχες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις… βίτσα για τις απεργίες
 
«Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση Αναστασιάδη που προσκυνά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και αποχαρακτηρίζει αρχαίο μνημείο για να κτίσει ο Αρχιεπίσκοπος δύο πύργους και ένα ξενοδοχείο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Και συνεχίζει: «Είναι τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ που ψηφίζουν στη Βουλή –όχι με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον- αλλά τις αξιώσεις της Αρχιεπισκοπής για τις εισφορές σε εράνους σε κηδείες, περιφρονώντας τη θέληση της οικογένειας του εκλιπόντος».
 
«Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού που προσπαθεί να παραπλανήσει τη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης – Αρχιεπισκοπής ότι τάχα είναι επωφελής για το κράτος. Η Αρχιεπισκοπή μπορεί να διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κτίζει πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά δεν μπορεί να πληρώνει τους μισθούς των κληρικών. Οι πολίτες διερωτώνται: τι γραμμάτια ξοφλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού στην Αρχιεπισκοπή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics