Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο… συρτάκι των απεργιών οι δάσκαλοι, ετοιμάζονται οι καθηγητές

Φοινιώ Σάββα  23/09/2019 06:48
Στο… συρτάκι των απεργιών οι δάσκαλοι, ετοιμάζονται οι καθηγητές

Στο… συρτάκι των απεργιών οι δάσκαλοι, ετοιμάζονται οι καθηγητές

Φοινιώ Σάββα  23/09/2019 06:48
Με την σαρανταπεντάλεπτη, στην ουσία, στάση εργασίας των δασκάλων ξεκινούν τα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, καλώντας τους σε διάλογο.
 
Τα σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι και τις 8:25, καθώς οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τα κακώς έχοντα στην παιδεία, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν στους πολιτικούς προϊστάμενούς τους.
 

Συγκεκριμένα, οι λόγοι που διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι:

-Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην λειτουργούν σωστά
-Οι ανυπόφορες συνθήκες που επικρατούν στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τους μήνες που ο υδράργυρος σημειώνει υψηλές θερμοκρασίες
-Οι παρεμβάσεις των γονέων στα σχολεία

Η στάση εργασίας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον αποδέκτη, που δεν είναι άλλος από το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.
 

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι για όσα η οργάνωση και οι εκπαιδευτικοί καταγράφουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ την ίδια ώρα καταρρίπτονται οι δηλώσεις και οι διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς επίσης και σε σωρεία άλλων θεμάτων».

Το μεσημέρι, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατά την οποία θα συζητήσουν τα τεκτενώμενα στον τομέα της παιδείας.
 

Συνεδριάζει η ΟΕΛΜΕΚ για τα επόμενά της βήματα
Εξάλλου, στις 3:00 το απόγευμα συνεδριάζει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, μελετώντας τα επόμενα τους βήματα.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης θα συζητήσει και για το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή, τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, το οποίο είναι και ένας από τους λόγους που κατέρχονται σε μονόωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη.
 

Επίσης, η ΟΕΛΜΕΚ θα συζητήσει και την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας σε διάλογο, με τον πρόεδρό της να αναφέρει στον REPORTER, σχολιάζοντας την έκκληση του υπουργού Παιδείας να χαμηλώσουν οι τόνοι, πως δεν είναι η ΟΕΛΜΕΚ που ανεβάζει τους τόνους, αλλά κάποιοι άλλοι, με βάση τη ρητορική και τις δηλώσεις που κάνουν.
 

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις ΟΕΛΜΕΚ-Κυριάκου Νικηφόρου, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι και η απόφαση της οργάνωσης είναι ξεκάθαρη.

«Δεν πρόκειται να παραστούμε σε καμία σύσκεψη, συνεδρία ή συνάντηση που θα είναι παρόν και ο κ. Νικηφόρου. Η οργάνωσή μας πήρε μια απόφαση και έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις του για τους εκπαιδευτικούς. Θέλω να τονίσω, για ακόμη μια φορά, πως οι σχέσεις μας με τα άλλα μέλη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είναι άριστη, όπως επίσης και με τους άλλους γονείς που συναναστρεφόμαστε».

Παράλληλα, το μεσημέρι, η οργάνωση των καθηγητών θα έχει συνάντηση με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, για να ενημερώσουν τα μέλη του σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα, που ταλανίζει τον τομέα της εκπαίδευσης τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς επίσης και για τις αποφάσεις των δύο δημόσιων πανεπιστημίων να διαθέσουν αδιάθετες θέσεις σε μαθητές που πέτυχαν στις διεθνείς εξετάσεις (GCE).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας