Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν προς την Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  22/08/2019 17:34
Αυστηρό μήνυμα Μακρόν προς την Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν προς την Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  22/08/2019 17:34
Την αλληλεγγύη του για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις των δύο ηγετών πριν από τη συνάντησή τους στα Ηλύσια Πεδία.
 
«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ΕΕ και η Γαλλία δεν πρόκειται να δείξουν αδυναμία σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα να εκφράσω την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
 
Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Γαλλία σταθερή φίλη της Ελλάδας και απηύθυνε για ακόμη μια φορά πρόσκληση στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Θα πρέπει να μιλήσουμε -για να δανειστώ μια ορολογία του προέδρου Μακρόν- για μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της…».
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτή του ικανοποίηση. Αναφορικά με το ζήτημα της τουρκικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκικών προκλήσεων έναντι της Κύπρου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας