Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Περιμένει Λουτ και ελπίζει σε ανταπόκριση από την Άγκυρα η Λευκωσία

  21/08/2019 15:03
Περιμένει Λουτ και ελπίζει σε ανταπόκριση από την Άγκυρα η Λευκωσία

Περιμένει Λουτ και ελπίζει σε ανταπόκριση από την Άγκυρα η Λευκωσία

  21/08/2019 15:03
Εν αναμονή της καθόδου της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, στις αρχές του Σεπτέμβρη, τελεί η Λευκωσία, ώστε να αποσαφηνιστούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.
 
Κληθείς σήμερα να σχολιάσει πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή ενώπιον μας, είναι ότι σε περίπου ένα δεκαήμερο θα έχουμε νέες διαβουλεύσεις με την κ. Λουτ
 
«Και ευελπιστούμε ότι με την εδώ παρουσία της και τις συζητήσεις που θα γίνουν, θα γίνει το απαιτούμενο βήμα, αυτό που περιμένει και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, ώστε να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό», επισήμανε.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης πως η ριζική λύση στην αποσταθεροποιητική δραστηριότητα που αναλαμβάνει η Τουρκία θα είναι η επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των ΗΕ και των όσων ισχύουν για μια ευρωπαϊκή χώρα.
 
«Με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε, «θα μπούμε σε μια νέα βάση σχέσεων και, βεβαίως, η επίτευξη μιας συμφωνίας, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων συνάδει με το ότι θα έχει δημιουργηθεί μέχρι τότε και ένα διαφορετικό κλίμα».
 
«Άρα, λοιπόν», κατέληξε, «περιμένουμε-αυτή ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου από την πρώτη στιγμή και μετά τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη-ότι θα ανταποκριθεί και η Τουρκία σε αυτό που αναμένεται δηλαδή τη βούληση για επανέναρξη και για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις».
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας