Blame game μετά το ναυάγιο για κοινό υποψήφιο στην Αμμόχωστο

Μέρα εξελίξεων ήταν η Παρασκευή, όσο αφορά την αναπληρωματική εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου προς ανάδειξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου, με το ΑΚΕΛ να καταγγέλλει τον ΔΗΣΥ για κομματικά παιχνίδια και τον ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ για ασυνέπεια στη στάση του.
 
Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση να στηρίξει ως υποψήφιο για τη δημαρχία της Αμμοχώστου, τον Πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη. Την ίδια ώρα ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ προχωρούν κανονικά με την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου, που ήταν υποψήφιος και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές χάνοντας τη Δημαρχία από τον Αλέξη Γαλανό για μόλις 23 ψήφους.
 
Η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, να στηρίξει την υποψηφιότητα Παύλου Αναστασιάδη, προκάλεσε αντιδράσεις στο ΑΚΕΛ αφού, παρά το γεγονός ότι ήταν ανάμεσα στη λίστα των προτεινόμενων κοινών υποψηφίων της Εζεκία Παπαϊωάννου, αρχικά είχε απορριφθεί από τον ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψήφισε Παύλο Αναστασιάδη για δήμαρχο Αμμοχώστου ο ΔΗΣΥ
 
Στον ΔΗΣΥ πάντως σημειώνουν πως έκαναν την υπέρβαση και στήριξαν πρόσωπο που προτάθηκε από το ΑΚΕΛ, επιστρέφοντας τα πυρά και υποδεικνύοντας, πως αυτό έκανε πίσω στην προσπάθεια για κοινό υποψήφιο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ασυνέπεια στη στάση του.
 
Χθες το βράδυ, σε Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου έγινε συζήτηση και για τα δύο ονόματα, ωστόσο τελικά προς ψηφοφορία μπήκε μόνο το όνομα του Σίμου Ιωάννου, ο οποίος έλαβε το πράσινο φως και θα είναι ο κοινός υποψήφιος του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, το οποίο θα λάβει την αντιδημαρχία.
 
Δεδομένης της κοινής απόφασης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ να πορευθούν στις εκλογές της 25ης Αυγούστου με τον Σίμο Ιωάννου, στον Δημοκρατικό Συναγερμό προς το παρόν είναι σε ισχύ η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου. Κάτι όμως που αργά η γρήγορα θα αλλάξει αφού το ενδιαφέρον του Παύλου Αναστασιάδη για την Δημαρχία προϋπόθεται να είναι κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως πέραν του Σίμου Ιωάννου του οποίου η υποψηφιότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, η Αλληλεγγύη στηρίζει την υποψηφιότητα του Λοϊζου Αυξεντίου, ενώ ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές ο Ανδρέας Λόρδος.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»