Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα στις διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σούκρι στην Κύπρο

Το γεγονός ότι η χθεσινή επίσκεψη του Αιγυπτίου Υπουργού Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, στην Κύπρο, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ από το Κάιρο.
 
Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, «οι δύο πλευρές συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων».
 
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται και στον τοπικό Τύπο, τονίζεται ότι «οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών εστίασαν σε θέματα πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, ιδίως στον ενεργειακό τομέα».
 
Αναφερόμενος ο εκπρόσωπος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδη και Σ. Σούκρι, είπε ότι «συζήτησαν τον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας από κοινού με την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί σύντομα μεταξύ τους συνάντηση στο Κάιρο για να αντιμετωπιστούν οι τρόποι περαιτέρω τριμερών σχέσεων για να εξυπηρετήσουν το καλύτερο συμφέρον των λαών τους στις τρεις χώρες.
 
Στο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» αναφέρεται επίσης ότι «ο Κύπριος Υπουργός υπογράμμισε την έντονη επιθυμία της Κύπρου για την καθιέρωση μιας ισχυρής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Αίγυπτο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον