Τέλειωσαν τον Τράγκολα στον ΔΗΣΥ-Εκτός κάδρου των επιλογών τους για Αμμόχωστο

Στο μικροσκόπιο του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ βρέθηκαν σήμερα οι διεργασίες ενόψει της αναπληρωματικής εκλογικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αμμοχώστου.
 
Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των δημοτικών συμβούλων Αμμοχώστου.
 
Κατά τη συνεδρία, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και με άλλα πολιτικά κόμματα με σκοπό την εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής.
 
Τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, κατά τις τοποθετήσεις τους επικεντρώθηκαν στα πολιτικά κριτήρια που θα πρέπει να διέπουν την όποια υποψηφιότητα, με προτεραιότητα την επίλυση του Κυπριακού και την επιστροφή της Αμμοχώστου.
 
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ο ΔΗΣΥ πρότεινε προς τα υπόλοιπα κόμματα όπως για την δημαρχία της Αμμοχώστου, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού, στηριχθεί υποψήφιος κοινής αποδοχής.
 
Την πρόθεσή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου εξέφρασε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος αφυπηρετεί στο τέλος αυτού του μήνα, ενώ την υποψηφιότητά του εξήγγειλε και ο Ανδρέας Λόρδος, ο οποίος κατήλθε ως υποψήφιος και στις δημοτικές εκλογές του 2016. 
 
Σκέψεις για να κατέλθει ως ανέξαρτητος υποψήφιος κάνει και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Σούγλης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για την Πινδάρου, πάντως, καμία από τις προαναφερθείσες εν δυνάμει υποψηφιότητες δεν βρίσκονται στις επιλογές της, παρόλο που ιδιαιτέρως δυνατά έπαιξε αρχικά το όνομα του Μάρκου Τράγκολα. Ωστόσο, μια πιθανή στήριξη της υποψηφιότητας του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είχε τεθεί στο τραπέζι ως επιλογή από το ΑΚΕΛ, προσέκρουσε στις αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο, και δη των μελών της δημοτικής του ομάδας. 
 
Οι ενδοιασμοί και αντιδράσεις των τοπικών στελεχών, που εν συνεχεία έβαλαν και την ηγεσία του κόμματος σε δεύτερες σκέψεις, αφορούσαν στην άποψη πως το άτομο που θα κληθεί ν' αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αμμοχώστου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου, θα πρέπει να έχει το απαραίτητο πολιτικό υπόβαθρο. Ενώ την ίδια ώρα, οι πρόσφατες αναφορές του κ. Τράγκολα περί...εγκάθετου κομμάτων προκάλεσαν δυσφοριά και στα υψηλά δώματα της Πινδάρου, επιτείνοντας το σε βάρος του αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί. 
 
Με τα δεδομένα αυτά, στον ΔΗΣΥ δίνουν χρόνο στη διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο υπάρχει προοπτική στήριξης κοινού υποψηφίου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Γραφείο για επαναξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν.    

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
LIVE: Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων