Αλληλεγγύη: Είναι ευθύνη της εκτελεστικής εξουσίας να επιλύσει το ζήτημα της 56ης έδρας

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Πόλυ Παλλήκαρο και τον βουλευτή Λεμεσού, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών με τον Έφορο Εκλογής, κ. Κύπρο Κυπριανού, για το θέμα της βουλευτικής έδρας του Κινήματος Αλληλεγγύη στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος, στη διάρκεια της συνάντησης από πλευράς Αλληλεγγύης τονίσθηκαν τα εξής:

-Είναι ευθύνη της Εκτελεστικής Εξουσίας να επιλύσει το ζήτημα της 56ης έδρας, το οποίο δυνατό να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εφαρμογή οποιασδήποτε νομοθεσίας κρίνεται με διαφορά ψήφου.

-Η Βουλή των Αντιπροσώπων λειτουργεί αντισυνταγματικά και ο κίνδυνος υποβολής έφεσης οποιασδήποτε απόφασης της λειψής Ολομέλειας του Σώματος, είναι ορατός.

«Σχετικά με το θέμα της αναδρομικότητας της όποιας απόφασης της Βουλής, τονίσαμε ότι το θέμα της κοινοβουλευτικής περιόδου πρέπει να αντιμετωπισθεί με ανάλογο τρόπο όπως τη φορολογική περίοδο», αναφέρεται.

«Από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι υπάρχει πρόθεση για επίλυση του προβλήματος και θα γίνει εισήγηση από τον Έφορο Εκλογής προς τον υπουργό Εσωτερικών η οποία θα είναι σύμφωνη με την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα. Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Αλληλεγγύης, η οποία συμπίπτει με τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας, ότι η λύση στο θέμα μπορεί να δοθεί μόνο με τροποποίηση του Συντάγματος», καταλήγει η Αλληλεγγύη.
 
Νέα ηγεσία της νεολαίας
Στο μεταξύ το Κίνημα Αλληλεγγύη ανακοίνωσε ότι ανακηρύχθηκε χθες στο πλαίσιο του «2ου Παγκύπριου Συνεδρίου Νεολαίας Αλληλεγγύης», η νέα ηγεσία της οργάνωσης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία και χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας.

Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους κατά το χαιρετισμό της είπε ότι το στοίχημα της οργάνωσης είναι «να γίνετε ο φορέας της Αλλαγής, της ανατροπής των στερεοτύπων, της αληθινής δικαιοσύνης, να γίνετε η φωνή του λαού μας που ξεψυχάει, να του κάνετε τεχνητή αναπνοή, να τον κρατήσετε ζωντανό για να τον δείτε να ακούει με περηφάνια τον πολιτικό σας λόγο. Που θα είναι ατόφιος, δροσερός, κρυστάλλινος, δυναμικός, διαδραστικός, ανατρεπτικός».

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Τελεβάντος, κατά την ομιλία του ανέφερε ότι: «Είναι χρέος μας να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική και τη συμμετοχή των νέων μας στη πολιτική ζωή του τόπου. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το φαινόμενο της απαξίωσης των νέων προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Οι νέοι μας θέλουν να ζουν σε ένα κράτος ισονομίας δικαιοσύνης και ευημερίας και όσο δεν βλέπουν την αλλαγή που επιζητούν τόσο θα αυξάνεται το φαινόμενο της απαξίωσης, της αποστασιοποίησης και της αποχής από τις εκλογικές αναμετρήσεις».

Την επταμελή επιτροπή της οργάνωσης συνθέτουν οι κάτωθι:
- Πρόεδρος: Αντρέας Τελεβάντος
- Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Αζοβίδης
- Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
- Αν.Γεν. Γραμματέας: Κυριακή Μαυράκη
- Γενικός Οργανωτικός: Χρύσανθος Πέτρου
- Αν. Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης Ζιρίνογλου
- Οικονομικός Διαχειριστής: Κρίστια Πέτρου

Η θητεία των αξιωματούχων θα είναι διετής.
 

Δειτε Επισης

Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν