Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν στον Δημήτρη Χριστόφια (pics)

  25/06/2019 11:36
Όλες οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν στον Δημήτρη Χριστόφια (pics)

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν στον Δημήτρη Χριστόφια (pics)

  25/06/2019 11:36
Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του ο Δημήτρης Χριστόφιας τιμήθηκε με σειρά τιμητικών μεταλλείων και ανώτατων παρασήμων από ηγέτες ξένων χωρών.
 
Τα παράσημα που έλαβε ο αποθανών Πρόεδρος εκτίθενται πάνω στο φέρετρό του που μεταφέρθηκε για λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ από τις εννέα το πρωί μέχρι τις 2 και 30 το μεσημέρι.
 
 
Δείτε τα παράσημα που απονεμήθηκαν στον Δημήτρη Χριστόφια
 1. Το Μετάλλιο Αλεξάντερ Πούσκιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απενεμήθη το 2007 για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη φίλιων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου
 2. Το Ανώτατο Παράσημο της Ελλάδας, το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος που απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το 2008.
 3. Το Χρυσό Μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων που απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, το 2008.
 4. Το Ανώτατο Παράσημο της δημοκρατίας της Κούβας, το παράσημο Χοσέ Μάρτι που απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο το 2009.
 5. Το Μεγαλόσταυρο σε άστρο της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου που απενεμήθη το 2009 από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β.
 6. Το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Πίου του ΙΧ που απενεμήθη το 2010 από την Α.Α. Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄.
 7. Το Μετάλλιο του Τάγματος της Φιλίας των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απενεμήθη το 2010 από τον Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέτεφ.
 8. Το Ανώτατο Παράσημο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας «Ομαγιάδων» που απενεμήθη από τον Πρόεδρο Μπασσάρ Αλ-Ασσάντ το 2010.
 9. Το Ανώτατο Παράσημο του κράτους της Ουκρανίας που απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρα Γιαννούκοβιτς το 2011.
 10. Το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας του Λιβάνου που απενεμήθη από τον Πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν το 2012.
 11. Το Ανώτατο Παράσημο του Πατριαρχείου Κιλικίας που απενεμήθη το 2013 από τον Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ Β'.
 12. Το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας που απενεμήθη από το 2013 από τον Πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς.
 13. Το Μετάλλιο Τιμής για τα 70 χρόνια από τη Νίκη των Λαών κατά του φασιμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας με απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που απενεμήθη το 2015 από τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στάνισλαβ  Οσάτσι.

Επιπλέον έχει αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2004, το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας το 2008, το Πανεπιστήμιο για ξένους της Περούτζια το 2009, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας το 2010, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 2010, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία το 2011.
Επίσης έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης από πολλές πόλεις σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουκρανία.
 
Έχει τιμηθεί ακόμα με μετάλλια από τη Λενινιστική Κοσμοσόλ της Σοβιετικής Ένωσης και τη Δημητροφική Κομσομόλ της Βουλγαρίας καθώς επίσης και από άλλες οργανώσεις νεολαίας σοσιαλιστικών κρατών. Τιμήθηκε επίσης με μετάλλια από το Κουμμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής ένωσης και το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας