Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Στην τελευταία του κατοικία ο Δημήτρης Χριστόφιας

  25/06/2019 07:52
LIVE: Στην τελευταία του κατοικία ο Δημήτρης Χριστόφιας

LIVE: Στην τελευταία του κατοικία ο Δημήτρης Χριστόφιας

  25/06/2019 07:52
Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται το απόγευμα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καλό ταξίδι, Πρόεδρε…
 
Ο Δημήτρης Χριστόφια, η σορός του οποίου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις  εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο οίκημα της ΠΕΟ, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία.
 
Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, στις 17:00 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας.
 
Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο. Αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κύπρος θρηνεί-Βαρύ το πένθος για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια
 
Στην κηδεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως επίσης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναμένεται, επίσης, να παρευρεθούν οι αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές και άλλοι πολιτειακοί και θεσμικοί αξιωματούχοι.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λόγια παντοτινού αποχωρισμού για τον Δημήτρη Χριστόφια 
 
LIVE
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας