Ο Πρ. Αναστασιάδης μπορεί ν βασίζεται στην αλληλεγγύη των ομολόγων του, λέει κοινοτικός αξιωματούχος

O Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των ομολόγων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος είχε την αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο κομμάτι της συνεδρίασης, δήλωσε πως "σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τα συμπεράσματα του ΣΓΥ θα καθοδηγήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".

Ακολούθως ανέγνωσε τα βασικότερα σημεία των συμπερασμάτων  σημειώνοντας ότι "το Συμβούλιο θα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση" και "καλεί την ΕΥΕΔ και την Κομισιόν να παρουσιάσουν κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση ..."

"Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις και μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των υπολοίπων ηγετών", είπε ο αξιωματούχος.

"Ελπίζω πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υιοθετήσει τα συμπεράσματα του ΣΓΥ, τα οποία και υιοθετήθηκαν με ομοφωνία από το ίδιο το ΣΓΥ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο", συμπλήρωσε.

"Οι απαιτήσεις της Κύπρου ικανοποιήθηκαν, είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο το ότι εντέλλεται η ΕΥΕΔ και η Κομισιόν να παρουσιάσουν κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση", δήλωσε και διευκρίνισε, "ωστόσο δε νομίζω ότι αυτή η παρουσίαση θα γίνει  αύριο".

"Είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια γλώσσα όπως και στο ΣΓΥ, αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην υπόθεση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν και κατά πόσο κοινοτικοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να συναντήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο της G20 στην Όζακα της Ιαπωνίας, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Τουσκ δεν έχει προγραμματίσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν γνωρίζει για τους άλλους ηγέτες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»