Έπιασαν δουλειά στον ΔΗΣΥ- Τρέχουν για το… λίφτινγκ στην Πινδάρου

Σε τροχιά υλοποίησης των αποφάσεων που λήφθηκαν από το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος την περασμένη Δευτέρα βρίσκεται ο ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε στο κυβερνών κόμμα ώστε να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους καταγράφει απώλειες στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με αποκορύφωνα τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. 
 
Το Πολιτικό Γραφείο της περασμένης Δευτέρας μπορεί να μην ανέδειξε στον βαθμό που θα ανέμενε κανείς τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν εντός της παράταξης επί σωρείας θεμάτων πολιτικής, ωστόσο, μέσα από τις δεκάδες τοποθετήσεις που έγιναν διαφάνηκε ξεκάθαρα η ανάγκη, όπως ΔΗΣΥ κατέβει και ακούσει τη βάση του, λαμβάνοντας το στίγμα που οι απλοί Συναγερμικοί θα ήθελαν έχει ο  ιδεολογικοπολιτικός προσανατολισμός του κόμματός τους.   
 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, οι εισηγήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Γραφείου ήταν πάρα πολλές και πολύ χρήσιμες, με την Πινδάρου να σχολιάζει με νόημα πως από τη συνεδρία δεν βγήκε τελικά η είδηση που ίσως να ανέμεναν όσοι περίμεναν στη γωνιά, αλλά ήταν μια ωφέλιμη και με ενθαρρυντικά μηνύματα συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα επόμενα βήματα του ΔΗΣΥ και οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί

Όσον αφορά τις αποφάσεις που λήφθηκαν, αυτές μπήκαν σε πορεία υλοποίησης και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να πιάσει δουλειά η ομάδα υπό τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο και πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΔΗΣΥ, Παναγιώτη Δημητρίου, η οποία θα αναλύσει τις εισηγήσεις των μελών του Πολιτικού Γραφείου και εν συνεχεία να προχωρήσει στην υποβολή σχετικής πρότασης προς το Σώμα.

Την ίδια ώρα,  θα τρέξει η κωδικοποίηση των θέσεων του κόμματος σε μια σειρά από μεγάλα και μικρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι και το Κυπριακό (σ.σ. με επικεφαλής για το εθνικό ζήτημα τον τέως υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη), αλλά και τα θέματα ενέργειας, ναυτιλίας κ.ο.κ.  με αξιοποίηση άλλων στελεχών που τα τελευταία χρόνια είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναζητώντας την πυξίδα της Δεξιάς στον ΔΗΣΥ

Στον ΔΗΣΥ,  βρίσκονται παράλληλα στο στάδιο επανασχεδιασμού και επανακαθορισμού της στρατηγικής του κόμματος για άνοιγμα στην κοινωνία, μέσω νέων, εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης, που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Βασικό ρόλο στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία αναμένεται να διαδραματίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αμφίδρομη και διαδραστική σχέση μεταξύ Πινδάρου και πολιτών.

Βασικός στόχος του κόμματος για το επόμενο διάστημα είναι και η βελτίωση της επικοινωνίας με το Προεδρικό. Στην Πινδάρου θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ ή αλληλεπίδραση και η ενημέρωση του κόμματος για αποφάσεις του Προεδρικού, που θα μπορούσαν να τύχουν εκμετάλλευσης και που θα άνοιγαν νέες διόδους επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και των πολιτών. Η δυσφορία που εκφράζεται από στελέχη του κόμματος συνοδεύεται και με τη σχετική υπενθύμιση, πως το κόμμα έβαλε πλάτες στα δύσκολα, όταν η κοινωνία αντιδρούσε σε κυβερνητικές αποφάσεις και θα ήταν το λιγότερο επιβεβλημένη μια τυπική ενημέρωση του κόμματος από το Προεδρικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους