Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Γιώργος Λιλλήκας: «Δεν θα γεράσω στην πολιτική»-Πότε αποχωρεί από τη Συμμαχία

  12/06/2019 19:13
Γιώργος Λιλλήκας: «Δεν θα γεράσω στην πολιτική»-Πότε αποχωρεί από τη Συμμαχία

Γιώργος Λιλλήκας: «Δεν θα γεράσω στην πολιτική»-Πότε αποχωρεί από τη Συμμαχία

  12/06/2019 19:13
Κοντά στην ολοκλήρωση της πολιτικής του σταδιοδρομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, αφού, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στη λογική και στη σκέψη του κλεισίματος του κύκλου της πολιτικής του καριέρας.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Capital, o Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε πως ποτέ δεν ήταν σκοπός του να γεράσει στην πολιτική και ούτε έχει τέτοια επιθυμία.
«Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω κάποια άλλα πράγματα στην ζωή, που με ενδιαφέρουν και με ενδιέφεραν πάντοτε και τα παρέλειψα. Βρίσκομαι σε μια διαδικασία που θα μου επιτρέψει να ασχοληθώ με άλλα ζητήματα στη ζωή μου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας.
Ο Γιώργος Λιλλήκας προγραμματίζει να υλοποιήσει μια πρόταση που ο ίδιος είχε καταθέσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου το 2014, για τη δημιουργία διεθνούς ινστιτούτου ανάδειξης ηγετών στην πολιτική και στην οικονομία, σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
«Είναι λίγο νωρίς να το πω, όμως είμαι σε μια διαδικασία να υλοποιήσω κάτι που είχα καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο το 2014, στο κεφάλαιο που αναφερόταν στην ανάδειξη του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή και είχα εισηγηθεί διεθνές ινστιτούτο ανάδειξης ηγετών και στην πολιτική και στην οικονομία» εξήγησε.
 
 
Όσον αφορά το μέλλον της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε πως στο κόμμα θα οδηγηθεί σε πολιτικό και εκλογικό συνέδριο σε όλες τις βαθμίδες του, με τον ίδιο πάντως να εκφράζει την πρόθεση να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία και να οδηγήσει τη Συμμαχία στις βουλευτικές εκλογές του 2021.
 
«Δεν έχω πει ότι δεν θα διεκδικήσω. Σίγουρα θα στηρίξω την προσπάθεια της Συμμαχίας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Και θα τη στηρίξω για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μέσα στη Συμμαχία που θα επιτρέψουν μια ομαλή διαδοχή. Μια διαδοχή που θα επιτρέψει στη Συμμαχία να δυναμώσει ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.
 
 
Σημειώνεται ότι η Συμμαχία Πολιτών οδηγείται σε εκλογικό και πολιτικό συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν θα γίνουν εκλογές για όλα τα αξιώματα και όλες τις βαθμίδες για όλα τα σώματα του κόμματος, ώστε να οδηγηθεί ενισχυμένη στις βουλευτικές, με τον Γιώργο Λιλλήκα να τις χαρακτηρίζει κρίσιμες, αφού θα κρίνουν το μέλλον της Συμμαχίας Πολιτών.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας