Κωδικοποιούν τις θέσεις τους, κατεβαίνουν στη βάση-Η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ

Στη διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεων οι οποίες λήφθηκαν κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του κόμματος βρίσκει την ηγεσία του ΔΗΣΥ η επόμενη μέρα της συζήτησης που αναπτύχθηκε και των όσων ακούστηκαν στη σύνοδο.
 
Από τη χθεσινή συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, αυτό που κατέστη ξεκάθαρο είναι πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα έκτακτης εκλογικής συνέλευσης, με τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και την ηγεσία γενικότερα, να λαμβάνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης και να καλείται να οδηγήσει την παράταξη στην επόμενη μέρα.   
 
Κατάληξη της χθεσινής μαραθώνια συνεδρίας του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου ήταν οι εξής τρεις αποφάσεις:
 
Πρώτο: Να δημιουργηθεί Επιτροπή με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Δημητρίου, για σε βάθος πολιτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Δεύτερο: Να πραγματοποιηθεί, με αφετηρία από σήμερα, πορεία προς της βάση με Επαρχιακές Συνδιασκέψεις.
 
Τρίτο: Να υπάρξει κωδικοποίηση των θέσεων του ΔΗΣΥ, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε άλλα ζητήματα, με επικεφαλής τον Ιωάννη Κασουλίδη.
 
Μιλώντας σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΔΗΣΥ βγαίνει πιο ενισχυμένος και πιο δυνατός από τη χθεσινή συνεδρία, επισημαίνοντας πως ακούστηκαν πολλές εισηγήσεις, προτάσεις και ιδέες, οι οποίες χρειάζεται να τύχουν κωδικοποίησης και ανάλυσης, ώστε να υλοποιηθούν.
 
Τόνισε, ταυτόχρονα, πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.
 
«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ εξελέγη μόλις πέρσι, στον ΔΗΣΥ υπάρχει ένα Καταστατικό, το οποίο καθοδηγεί τα βήματα. Ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση», υπογράμμισε. 
 
Κληθείς να σχολιάσει την παραίνεση του τέως υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου για εκλογικό συνέδριο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ δεν θέλησε να το αναδείξει σε μείζον ζήτημα.
 
«Ο κ. Παμπορίδης», είπε ο Δημήτρης Δημητρίου, «στην κατάληξη της τοποθέτησής του είπε ότι εάν ήμουν στη θέση του προέδρου, μετά που θα γινόταν η κωδικοποίηση των θέσεων και η επαναβεβαίωση των βασικών αρχών του ΔΗΣΥ, δεν θα είχα πρόβλημα να πήγαινα σε εκλογικό συνέδριο. Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Παμπορίδη».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές