Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αβέρωφ: Ρύθμιση των απεργιών σε ζωτικούς τομείς

  27/03/2016 14:30
Αβέρωφ: Ρύθμιση των απεργιών σε ζωτικούς τομείς

Αβέρωφ: Ρύθμιση των απεργιών σε ζωτικούς τομείς

  27/03/2016 14:30
Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των απεργιών από τους εργαζομένους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως θα πρέπει ωστόσο να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια, η δημόσια υγεία και οι δημόσιες μεταφορές. 

Είναι ο κατάλληλος χρόνος να συζητηθεί και να ρυθμιστεί το θέμα των απεργιών σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας που συζητείται από τις αρχές της δεκαετίας του `90, σημείωσε, σε δηλώσεις του στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η μόνη κυβέρνηση που προώθησε νομοσχέδιο για ρύθμιση της απεργίας σε ουσιώδη υπηρεσία ήταν η κυβέρνηση Χριστόφια, ανέφερε, που ρύθμισε το θέμα της απεργίας στον ευαίσθητο, όπως είπε, τομέα της εναέριας κυκλοφορίας και του ελέγχου της.  

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι ο ίδιος από το Μάρτιο του 2012 κατέθεσε πρόταση νόμου για θεσμοθέτηση του ζητήματος. 

Υπενθύμισε επίσης ότι οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ είχαν συμφωνήσει ότι θα διατηρούσαν προσωπικό ασφάλειας σε ουσιώδεις υπηρεσίες, κάτι που δεν λειτούργησε στην πράξη αφού ανεξάρτητες συντεχνίες που έχουν δημιουργηθεί δεν δεσμεύονται από τις υπογραφές αυτές.  

Είναι κρίσιμο ζήτημα και θα πρέπει να συζητηθεί ακόμη και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “για να μην πάει κανένας στις εκλογές με κρυφές ατζέντες”, όπως είπε. 

Ο κ. Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας Περιφερειακής Πολιτικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Πόλη Χρυσοχούς.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας