Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι-Κάνουν λόγο για απόπειρα σφετερισμού στα ενεργειακά

“H Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη και να προστατεύσει τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα, με τα αποτελεσματικά, αποτρεπτικά και σεβαστά στοιχεία των εθνικών της δυνάμεων (στρατό)”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει πάντοτε τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο αλλά και εξαιτίας του ότι είναι εγγυήτρια χώρα του ‘λαού’ της ‘τδβκ’ και να μην επιτρέψει τετελεσμένα.

Σε ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού σχετικά με δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

“Οι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αποτελούν γέφυρα για ειρήνη, διάλογο και κοινή ανάπτυξη”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι “για ένα ειρηνικό μέλλον αποτελεί όρο ο καθορισμός ορίων των θαλάσσιων πεδίων δικαιοδοσίας  με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι δεν θα αγνοήσουν τις απόπειρες σφετερισμού, όπως ισχυρίστηκε, των δικαιωμάτων τους οι οποίες γίνονται με παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην περιοχή. “Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει πάντοτε τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο αλλά και εξαιτίας του ότι είναι εγγυήτρια χώρα του ‘λαού’ της ‘τδβκ’ και να μην επιτρέψει τετελεσμένα”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι “όλα τα ζητήματα μπορούν να λυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, της αμοιβαίας καλής θέλησης και του σεβασμού με την οδό του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και με ειρηνικές μεθόδους”, προσθέτοντας ότι η Τουρκία πάντα ενεργεί με βάση αυτές τις αρχές, αλλά αναμένει την ίδια ευαισθησία και από τους συνομιλητές της.

“Η Τουρκική Δημοκρατία η οποία δεν εποφθαλμιά ούτε μια σπιθαμή εδάφους άλλης χώρας αποτελεί αρχή για την ίδια η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός , προσθέτοντας ότι “η Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη και να προστατεύσει τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα, με τα αποτελεσματικά, αποτρεπτικά και σεβαστά στοιχεία των εθνικών της δυνάμεων (στρατό)”.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι πρέπει να αποφεύγονται βήματα που βλάπτουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ειρήνη και τη σταθερότητα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος