Αβ. Νεοφύτου: Σεβασμός και εκτίμηση για τον Ιωνά, θλίψη για την μικρότητα ορισμένων

Έντονα επικριτικός έναντι όσων, ενώ ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, σήμερα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, εμφανίστηκε από το βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
«Ειλικρινά θλίβομαι για την μικρότητα ορισμένων. Που ενώ ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του Υπουργού, σήμερα, που επέδειξε την πολιτική ευθιξία, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Απλά γιατί τους αποστερεί το φύλλο συκής που τους επέτρεπε να απομυζούν κομματικά οφέλη από ένα αποτρόπαιο έγκλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
«Ως το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «οφείλουμε να αναλαμβάνουμε ακόμη και μεγαλύτερη ευθύνη από εκείνη που μας αναλογεί. Όπως η πολιτική ευθιξία που επέδειξε έμπρακτα ο συναγωνιστής μας, Ιωνάς Νικολάου, με την παραίτηση του. Μια πολιτική πράξη που αποσπά το σεβασμό αλλά και την εκτίμηση μας».
 
«Θέλω να καταστήσω σαφές», επισήμανε, «ότι η ρεβανσιστική συμπεριφορά, για ένα ειδεχθές έγκλημα, όπως τη βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί και απλά δεν θα συνεχίσει να γίνεται ανεκτή.
 
Ούτε και αποδεχόμαστε την αριστερή θέση ότι λόγω δήθεν εθνικού ναρκισσισμού, οι Κύπριοι είναι ρατσιστές εξαιτίας ενός κατά συρροή δολοφόνου. Είναι προσβολή προς τη κυπριακή κοινωνία, μια κοινωνία που αγκαλιάζει πρόσφυγες και ξένους».
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπέδειξε πως δεν υπάρχει Κύπριος που δεν συγκλονίστηκε από τις δολοφονίες, ούτε και μπορεί να χωνευτεί, κατά την έκφρασή του, η ολιγωρία στο στάδιο που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες.
 
«Θέλω σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, να απευθύνω, εκ μέρους όλων μας, μια ειλικρινή συγνώμη, τόσο προς στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και προς την κυπριακή κοινωνία», υπογράμμισε.
 

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας