Σωστή πολιτική πράξη χαρακτηρίζει ο Αβέρωφ την απόφαση Ιωνά-Πώς απαντά για τα περί πιέσεων στον Πρόεδρο

«Σωστή πολιτική πράξη», χαρακτήρισε την απόφαση του Ιωνά Νικολάου να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Κυβερνώντας κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Politics, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε η «πολιτική πράξη του Ιωνά Νικολάου, παρά το γεγονός ότι οποιοσδήποτε υπουργός δεν έχει ευθύνη στο ανακριτικό έργο, επέδειξε την πολιτική ευθιξία, για τυχόν παραλήψεις, αμέλειες και λάθη σε επιχειρησιακά ζητήματα», ενώ σε ότι αφορά τις αναφορές ότι υπέβαλε την παραίτηση του δεκαεννέα μέρες μετά, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε πυροβολώντας ο Ιωνάς-Παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο

Ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης πως κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα αναζητήσει ελλείποντα πρόσωπα και ούτε θα αναλάβει επιχειρησιακό ρόλο, ωστόσο επανέλαβε ότι ο Ιωνάς Νικολάου επέδειξε πολιτική ευθιξία.  
 
Ερωτηθείς εάν άσκησε πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο, ενόψει και των ευρωεκλογών,  ο κ. Νεοφύτου απάντησε «καμία σχέση», αναφέροντας ότι «τον Πρόεδρο τον είδα όπως τον βλέπω τα τελευταία έξι χρόνια, δύο φορές την εβδομάδα, που πίνουμε το πρωί τον καφέ μας».
 
«Είμαι βέβαιος για την πολιτική ευθιξία που επιδεικνύει ο Ιωνάς Νικολάου ο οποίος με τη γραπτή του ανακοίνωση, προκαθόρισε την τελεσίδικη απόφαση του», είπε ο κ. Νεοφύτου, ενώ σε ότι αφορά η θέση του ως προς την παύση του Αρχηγού Αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε λακωνικά λέγοντας «εμπιστεύομαι την κρίση και την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Καλεσμένοι στην ίδια εκπομπή, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ο οποίος επανέλαβε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας θα πρέπει να παυθεί από τον Πρόεδρο καθώς βαρύνεται  με μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ την ίδια θέσε εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπουν ευκαιρία για λίφτινγκ και επανεκκίνηση της Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή