Βλέπουν ευκαιρία για λίφτινγκ και επανεκκίνηση της Κυβέρνησης στον ΔΗΣΥ

Η προδιαγραφόμενη από χθες παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης επιβεβαιώθηκε σήμερα, με τον Ιωνά Νικολάου να την υποβάλλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Νίκο Αναστασιάδη να την κάνει αποδεχτή.
 
Η παραίτηση του κ. Νικολάου ανοίγει αυτομάτως τη συζήτηση γύρω από το πώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θελήσει να πληρώσει την κενωθείσα στο Υπουργικό Συμβούλιο θέση, και ειδικότερα, κατά πόσο θα προχωρήσει απλώς σε αντικατάσταση του Ιωνά Νικολάου ή θα «εκμεταλλευτεί» την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για ένα γενικότερο φρεσκάρισμα του κυβερνητικού σχήματος, που θα περιλαμβάνει, τόσο αποχωρήσεις όσο και μετακινήσεις εντός του Υπουργικού Συμβουλίου.  
 
Η λογική στην οποία κινείται επί τέτοιων θεμάτων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φέρει ως επικρατέστερο σενάριο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, την αντικατάσταση και μόνο, του Ιωνά Νικολάου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε πυροβολώντας ο Ιωνάς-Παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο
 
Ωστόσο, διαφορετική φαίνεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η προσέγγιση του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή του ΔΗΣΥ. Στην Πινδάρου, θεωρούν ότι η εικόνα της Κυβέρνησης έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα καίρια πλήγματα, με ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο και στο ίδιο κόμμα, αφού πριν καταλαγιάσει ο απόηχος για την υπόθεση του Συνεργατισμού και την μη παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη(σ.σ. παρά τις ευθύνες που του καταλόγισε η Ερευνητική Επιτροπή), η υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών ήρθε να δώσει ένα ακόμη γερό κτύπημα.
 
Όλα αυτά, στην Πινδάρου διαβλέπουν πως οδηγούν με μαθητική ακρίβεια το κόμμα σε…περιπέτειες ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, και στο πλαίσιο τούτο ισχυρή είναι η τάση που αναπτύσσεται υπέρ ενός άμεσου λίφτινγκ της Κυβέρνησης, αν είναι δυνατό και πριν από τις Ευρωεκλογές, ώστε να σταλεί προς την κοινωνία το μήνυμα της επανεκκίνησης.
 
Μάλιστα, από την Πινδάρου γίνεται λόγος και για συγκεκριμένα ονόματα υπουργών που ενδεχομένως η αποχώρησή τους από το κυβερνητικό σχήμα να καθίστατο επωφελής για την Κυβέρνηση και δη την προσπάθεια επανάκτησης της-σε μεγάλο βαθμό- πληγείσας εικόνας της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει πολιτικό ρεβανσισμό και αποδίδει τα εύσημα στον Ιωνά ο ΔΗΣΥ
 
Μεταξύ αυτών, γίνεται λόγος για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, την υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη(σ.σ. για την οποία ισχυρίζονται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι και ιδιαιτέρως ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της), ενώ από το κάδρο ενός ενδεχόμενου άμεσου μίνι ανασχηματισμού δεν βγάζουν και τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, παρά την απόλυτη στήριξη που του παρείχε κατά τα πρόσφατα γεγονότα του Συνεργατισμού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και παρόλο που ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το Υπουργικό, και δη το Υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος του χρόνου.
 
Όσον αφορά το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και νωρίς, αναπτύσσεται ήδη φημολογία(σ.σ. όχι από ΔΗΣΥ), για πιθανή μετακίνηση του υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και από μέρους του ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. Η εν λόγω φημολογία στηρίζεται, τόσο στο επαγγελματικό του υπόβαθρο, αλλά και στο ότι θεωρείται-λόγω των οικογενειακών του καταβολών-καλός γνώστης του αντικείμενου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την άριστη σχέση, στο άδοξο τέλος και στο blame game με φόντο τον Ορέστη
 
Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί, και προτού ο Ιωνάς Νικολάου μεταβεί στο Προεδρικό για να υποβάλει την παραίτησή του, στο Προεδρικό βρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι πιθανές κινήσεις που ενδεχομένως θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκατάστασης της εικόνας της Κυβέρνησης και απόκρουσης του αρνητικού αντίκτυπου των τελευταίων γεγονότων στο κόμμα.  
   

Δειτε Επισης

Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Συνάντηση Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ με τον νέο Ύπατο Αρμοστή
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών