«Από τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο η Μέδουσα 8»

Τεράστια σημασία αποδίδει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» στη συνεχιζόμενη μέχρι τις 19 Απριλίου, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, από τότε που αυτή ξεκίνησε, το 2015.
 
«Η άσκηση είναι μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις στη Μεσόγειο και αντανακλά το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου», τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα, αναφερόμενη στη δήλωση του εκπροσώπου του αιγυπτιακού στρατού, Τάμερ Ελ Ρεφάι.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών «στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου για τις κοινές ασκήσεις των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων για την προώθηση και υποστήριξη στρατιωτικής συνεργασίας με αδελφικές και φιλικές χώρες».
 
Το εξαιρετικό κλίμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών αποδεικνύεται και από τη χθεσινή θερμή υποδοχή των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη και της Ελλάδας Ευάγγελου Αποστολάκη, από τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.
 
Τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Αγγελίδη συνόδευσε ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής Αεροπορίας Γαβριήλ Πατίχης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου Κώστας Φωτίου.
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα