Σάλος για τον πολιτικό αρχηγό που καλεί τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ

Σάλο προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του τέως υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, ότι Αρχηγός πολιτικού κόμματος καλεί τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ και υπόσχεται τροποποίηση της νομοθεσίας, μετά τις Ευρωεκλογές, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή.
 
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Γιώργου Παμπορίδη, έγινε χθες μέσω ανάρτησής του στο twitter και ήρθε ουσιαστικά για να ρίξει περισσότερο νερό στον μύλο της φημολογίας που αναπτύσσεται εδώ και καιρό και θέλει συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα, να σκέφτονται το ενδεχόμενο τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτικός αρχηγός υπόσχεται πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ στους γιατρούς
 
Την τοποθέτηση του τέως υπουργού Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος είπε ότι «οι τοποθετήσεις μας είναι μέσω του Κοινοβουλίου με τη ψήφιση όλων των απαραίτητων νομοθετημάτων και κανονισμών για το ΓΕΣΥ. Δεν θα τρέχω ξοπίσω τα social media».    
 
Ο Άντρος Κυπριανού είπε πως είναι ανησυχητικό να γράφεται από τον τέως Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ότι πολιτικός αρχηγός και συνεργάτες του τηλεφωνούν σε γιατρούς τους οποίους καλούν να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, υποσχόμενοι ότι μετά τις ευρωεκλογές θα τροποποιηθούν οι σχετικές νομοθεσίες για να προωθηθεί το πολυασφαλιστικό. «Εάν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο», είπε, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση του κόμματός του για μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ.
 
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας άφησε αιχμές κατά πολιτικών αρχηγών και του ΠΙΣ, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς γιατρών ώστε να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ,  προσπάθεια παραμονής του πολυασφαλιστικού και δημιουργίας προβλημάτων στην εφαρμογή του Σχεδίου.
 
«Ακούμε τελευταία για κάποιους αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι υπόσχονται σε ασφαλιστικές εταιρείες και στην ηγεσία του ΠΙΣ για τροπολογίες της νομοθεσίας, μετά τις ευρωεκλογές, για πολυασφαλιστικό», ανέφερε και υπέδειξε ότι πολυασφαλιστικό είναι το σημερινό σύστημα και διερωτήθηκε αν αυτοί που επιμένουν για πολυασφαλιστικό «θέλουν να συνεχίσει αυτό το χάλι, αυτή η ταλαιπωρία των Κυπρίων ασθενών».
 
Διαμηνύοντας ότι το κόμμα του  θα συνεχίσει τη μάχη για να εφαρμοστεί το μονοασφαλιστικό, υποστήριξε ότι η ηγεσία του ΠΙΣ «έχει ξεπεράσει κάθε όριο, υποσκάπτοντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο την όλη προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ».
 
Είναι αδιανόητο, συνέχισε, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να προειδοποιεί για έρευνα σε βάρος του πρώην εκπροσώπου του Συλλόγου, επειδή αποφάσισε να ενταχθεί στο ΓΕΣΥ και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα.
 
«Δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκή χώρα, ένας επιστημονικός σύλλογος όπως είναι ο ΠΙΣ, με εξουσίες που του έδωσε η νομοθεσία για να λειτουργεί ως επιστημονικός σύμβουλος, να απειλεί και να κάνει 'bullying' αλλά και έμμεσα να εκβιάζει γιατρούς, οι οποίοι λόγω ευσυνειδησίας, αποφάσισαν να θέσουν την υγεία και ευημερία των πολιτών πάνω από τα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα και η πολιτεία να παραμένει αδρανής», συμπλήρωσε.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ακόμη πως, είτε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, είτε παρασκηνιακά μιλώντας με ασφαλιστικές εταιρείες και με την ηγεσία του ΠΙΣ, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί παρακινούν γιατρούς για να μην εγγραφούν στο ΓΕΣΥ, «για να έρθουν το καλοκαίρι να επικαλεστούν τον μειωμένο αριθμό ειδικών γιατρών , την καθυστέρηση κάποιας μεταρρύθμισης, για να μας πουν ότι το ΓεΣΥ έχει προβλήματα».
 
Κληθείς να αναφέρει ποίοι είναι αυτοί οι πολιτικοί αρχηγοί, απάντησε πως «γνωρίζει ο λαός ποιοι είναι αυτοί» και κάλεσε τους πολίτες να απευθυνθούν στον προσωπικό τους γιατρό, απαιτώντας την ένταξη του στο ΓΕΣΥ. Διαμήνυσε δε πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να δεχθεί να πληρώνει για το ΓΕΣΥ και ταυτόχρονα να πληρώνει επιπλέον και έναν άλλον ιδιώτη γιατρό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δρ. Οικονόμου: Διαφωνώ, αλλά πολεμώ για να πετύχει το ΓΕΣΥ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ