Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αποχωρεί με παράπονα από τη ΔΕΑ ο Νέστορος

  03/04/2019 08:12
Αποχωρεί με παράπονα από τη ΔΕΑ ο Νέστορος

Αποχωρεί με παράπονα από τη ΔΕΑ ο Νέστορος

  03/04/2019 08:12
Αποχωρεί μετά από πέντε χρόνια από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων ο Νέστορας Νέστορος, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του εξέφρασε πικρία για τον τρόπο που αποχωρεί.
 
Ειδικότερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΑ αποχωρεί με τη μέθοδο της μη ανανέωσης του συμβολάιου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον κ. Νέστορος πάντως να σημειώνει πως ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και πέντε μήνες.
 
Ο ίδιος, μιλώντας στο «πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, εξέφρασε άγνοια για τους λόγους που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του, ενώ πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση που δεν είχε να κάνει με το μέλλον του ιδίου αλλά για να τον ενημερώσει σχετικά με το έργο της ΔΕΑ.
 
Παράλληλα όπως είπε ο κ. Νέστορος, ζήτησε συνάντηση και από τον υπουργό Εξωτερικών η οποία επίσης δεν έγινε ποτέ.
 
Πάντως ο απερχόμενος εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ, επεσήμανε πως ο ίδιος σέβεται την απόφαση του Προέδρου ενώ υπέδειξε πως αποχωρεί με ήσυχη τη συνείδησή του για το έργο που έκανε στην Επιτροπή, αφού θεωρεί πως στάθηκε σωστά στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στη ΔΕΑ, ιδιαίτερα απέναντι στους συγγενείς των αγνοουμένων.
 
«Προσπάθησα να τους υπηρετήσω ταπεινά. Θεωρώ ότι από την μέρα που πήγα υπήρξε πρόοδος, αρχείο, άνοιγμα στρατιωτικών ζωνών και αρχείων. Ήδη τώρα είχαμε την έρευνα μεταξύ Ερυθρού Σταυρού και ΔΕΑ», πρόσθεσε ο κ. Νέστορος.
 
Την ίδια ώρα, απορρίπτει τους ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι κάτι πήγαινε λάθος και πως το κλίμα στη ΔΕΑ δεν ήταν ιδανικό, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται αφού υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Επιτροπής.
 
 Σημειώνεται πως μετά την μη ανανέωση του συμβολαίου του με τη ΔΕΑ ο κύριος Νέστορος αναμένεται να επιστρέψει στη μόνιμη θέση του, που είναι ο Οργανισμός Αναπτύξεως Γης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας