Κυριακή 7 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βρήκε νέα οστά στα κατεχόμενα η ΔΕΑ

  26/03/2019 17:05
Βρήκε νέα οστά στα κατεχόμενα η ΔΕΑ

Βρήκε νέα οστά στα κατεχόμενα η ΔΕΑ

  26/03/2019 17:05
Κομμάτια οστών εντόπισε σήμερα συνεργείο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) σε σημείο στο χωριό Γεράνι, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τάφηκε ένας Ελληνοκύπριος που αγνοείται από το 1974.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σήμερα υπήρξαν ευρήματα επίσης στο χωριό Τέμπλος. Εκεί είχαν εντοπιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα κομμάτια οστών σε πηγάδι,  η ανασκαφή συνεχίζεται και συνεχίζουμε να εντοπίζουμε κομμάτια μέχρι σήμερα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, σημειώνοντας πως εκεί αναζητούνται τα λείψανα δυο Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων του 1974.
 
Αυτή τη στιγμή εργάζονται έξι συνεργεία της ΔΕΑ, πέντε στις κατεχόμενες περιοχές που αναζητούν λείψανα Ε/κ αγνοουμένων του 1974 – δυο συνεργεία στη Λάπηθο, ένα στη Μόρφου, ένα στο Τέμπλος και ένα στο Γεράνι - και ένα στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στον Στρόβολο όπου αναζητούνται λείψανα Τ/κ αγνοουμένων του 1964, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής ευρήματα εκεί.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ευρήματα υπήρξαν πρόσφατα και σε μια από τις δυο θέσεις στη Λάπηθο. Η ανασκαφή αυτή ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου και συνεχίζεται.
 
Στη δεύτερη θέση στη Λάπηθο δεν εντοπίστηκε κάτι μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και στις δυο αυτές περιοχές τάφηκαν περισσότερα από ένα άτομα.
 
Στη Μόρφου, όπου μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν ευρήματα, αναζητούνται τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων, που σύμφωνα με την πληροφορία που υπάρχει τάφηκαν στην περιοχή.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει και ανασκαφή και σε χώρο στη Μια Μηλιά.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας